Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadvies

Tuinadvies van de tuinspecialist

Als een plant bruine bladeren heeft of niet bloeien wil, heeft dat vaak een reden. Bomen en planten kunnen slachtoffer worden van ziektes of bijvoorbeeld van ongedierte. In ons tuinadvies leest u veel voorkomende problemen en oplossingen bij planten en bomen. Elk seizoen vraagt voor de tuin om specifieke aandacht en de juiste zorg. In onze tuinadviezen vindt u diverse tips voor onderhoud van uw eigen tuin. Als u een persoonlijk tuinadvies nodig heeft, neem dan gerust vrijblijvend contact op met Hoveniersbedrijf De Vuursche. We denken graag met u mee.

Direct tuinadvies aanvragen

Genieten en spelen in groene tuin

Genieten en spelen in groene tuin
10 april 2024

Wil je meer schaduwplekken in de tuin, dan is het plaatsen van een pergola een goed idee. Laat hem lekker begroeien en geniet in de zomer van een koele plek om te zitten.

Lees verder

Blad aan de bomen

Blad aan de bomen
11 maart 2024

Je voelt het, je ziet het en ruikt het! Het wordt voorjaar! Vogels beginnen weer geluid te maken en, niet te vergeten, we wachten allemaal weer op het eerste blad wat weer frisgroen tevoorschijn komt.

Lees verder

Japandi Tuin

Japandi Tuin
1 maart 2024

In het interieur zien we dat de Japandi stijl trendy is. Omdat de tuin het verlengstuk is van de woning, is het mooi om een Japandi tuin te creëren waarin je proeft dat de woning en de tuin samen een eenheid vormen.

Lees verder

Wintertuin

Wintertuin
7 februari 2024

Je tuin met rust laten in de winter? Welnee! Voor veel tuinwerkzaamheden is de winter juist een ideaal moment om de groene handen uit de mouwen te steken. Wat dacht je van planten, knotten en snoeien?

Lees verder

Bomen planten

Bomen planten
8 januari 2024

Wie vindt het nu niet mooi? Een prachtige boom bij huis waar kwetterende vogeltjes in zingen en die de woonomgeving een frisse, groene aanblik geeft.

Lees verder

Voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers
6 december 2023

Voorjaarsbloeiers horen in elke tuin. Heb je ze nog niet geplant? Doe het dan snel! Je hebt nog de tijd tot het gaat vriezen en de grond weer hard wordt. Voorjaarsbloeiers kun je al planten vanaf september.

Lees verder

Boominspectie

Boominspectie
10 november 2023

Het is najaar en een zeer geschikte tijd voor een boominspectie. Want de zwammen die je ziet op bomen kunnen je erg veel vertellen over de gezondheid van de boom.

Lees verder

Bollen planten

Bollen planten
3 november 2023

Het wordt herfst. De eerste koude en natte dagen hebben we inmiddels achter de rug. Bomen worden kaal, veel beplanting verdwijnt of wordt bruin. Ga nu vast bollen planten voor een kleurrijk voorjaar.

Lees verder

Paardenkastanjes bedreigt door ziekte

Paardenkastanjes bedreigt door ziekte
9 oktober 2023

Bijna iedereen kent ze wel: De paardenkastanjes. Grote monumentale bomen met machtige, gebogen armen. Maar helaas! Ongeveer de helft van de paardenkastanjes in Nederland is ernstig ziek. Hoe herken je kastanjebloedingsziekte?

Lees verder

Groene omgeving

Groene omgeving
6 september 2023

In een groene omgeving kom je tot rust. Het is wetenschappelijk bewezen dat een groene omgeving heel veel positieve effecten heeft op ons allemaal.

Lees verder

Beregening

Beregening
21 juli 2023

Planten hebben zonlicht en water nodig om te groeien. Tijdens de zomerse maanden heeft de tuin meer dorst dan anders. Elke plant vraagt om een verschillende beregening. Hoe pak je dat aan?

Lees verder

Zomer

Zomer
26 juni 2023

De eerste tropische weken van het jaar zijn weer achter de rug. Hitte en droogte kunnen uw beplanting aardig op de proef stellen. Wat kunt u doen om uw borders de zomer door te helpen?

Lees verder

Boterbloem in gazon

Boterbloem in gazon
12 juni 2023

Het is best een flinke periode erg droog geweest. Waar je na een periode van regen vaak flink aan de slag kunt gaan met onkruid wieden, groeide er in de borders nauwelijks onkruid meer. Maar tot je verbazing komt tussen de lage...

Lees verder

Onderhoud gazon

Onderhoud gazon
10 mei 2023

Als je goed luistert, hoor je het gras weer groeien. Tijd om te verticuteren dus! Want zo verwijder je mos en krijgt je gazon weer voldoende zuurstof zodat het gemakkelijker kan ademen.

Lees verder

Hooikoorts

Hooikoorts
7 april 2023

De eerste tekenen van het voorjaar zijn alweer te zien. Voor mensen met hooikoorts is het voorjaar vaak een tijd van klachten die steeds erger worden. Hoe kan je nu genieten van de tuin zonder al te veel last te krijgen van hoo...

Lees verder

Pergola

Pergola
17 maart 2023

Je wilt een mooie pergola in je tuin, maar vraagt je af hoe je zo'n bouwwerk in je tuin inpast. Hoe hoog, breed of lang wil je hem hebben? Waar moet je toch op letten? En hoe zorg je ervoor dat het een aanwinst wordt voor je tu...

Lees verder

Kerstroos

Kerstroos
5 december 2022

Een onaantrekkelijke en inspiratieloze wintertuin? Dat is niet nodig! Geen tuinplant die in de wintermaanden zo lang en zo mooi bloeit als de kerstroos.

Lees verder

Zadelzwam aan de boom

Zadelzwam aan de boom
31 oktober 2022

In de herfst genieten we allemaal van de diversiteit aan zwammen in de natuur. Op een mooie herfstdag samen door het bos struinen om op zoek te gaan naar bijzondere zwammen. Er wordt heel wat af gefotografeerd om de mooiste exe...

Lees verder

Tuinadvies najaar

Tuinadvies najaar
11 oktober 2022

Het wordt weer winter, het blad is aan het vallen, de nachten worden langer en kouder. Laat die groene handjes maar wapperen, want een drukke tijd in de tuin breekt aan!

Lees verder

Verkoop woning

Verkoop woning
3 oktober 2022

Je woning of kantoorpand verkopen? Voor een eerste indruk zijn slechts twee bepalende seconden nodig die in de meeste gevallen plaatsvinden in de (voor)tuin of entree van het pand. Hoe zorg je ervoor dat die buitenruimte er op...

Lees verder