Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadvies

Tuinadvies van de tuinspecialist

Als een plant bruine bladeren heeft of niet bloeien wil, heeft dat vaak een reden. Bomen en planten kunnen slachtoffer worden van ziektes of bijvoorbeeld van ongedierte. In ons tuinadvies leest u veel voorkomende problemen en oplossingen bij planten en bomen. Elk seizoen vraagt voor de tuin om specifieke aandacht en zorg. In onze tuinadviezen vindt u diverse tips voor uw eigen tuin. Als u een persoonlijk tuinadvies nodig heeft, neem dan vrijblijvend contact op met Hoveniersbedrijf De Vuursche.

Direct tuinadvies aanvragen

Gazon bemesten

Gazon bemesten
20 september 2021

Het gazon bemesten dat zult u wellicht regelmatig doen. Maar wist u dat kunstmest het gras juist kapot kan maken?

Lees verder

Wateroverlast tuin

Wateroverlast tuin
23 augustus 2021

Wateroverlast. Je leest er veel over in de kranten en ziet de beelden op het journaal. Land- en tuinbouw wordt schade toegebracht. Ook onze tuinen hebben eronder te lijden. Hoe houden we ze droog?

Lees verder

Beregening

Beregening
2 juli 2021

Planten hebben zonlicht en water nodig om te groeien. In de komende zomerse maanden heeft de tuin meer dorst dan anders. Elke plant vraagt om een verschillende beregening. Hoe pak je dat aan?

Lees verder

Zomer

Zomer
4 juni 2021

De eerste tropische dagen van het jaar zijn weer achter de rug. Hitte en droogte kunnen uw beplanting aardig op de proef stellen. Wat kunt u doen om uw borders de zomer door te helpen?

Lees verder

Rhododendron

Rhododendron
5 mei 2021

De Rhododendron is een groenblijvende tuinplant die prachtig bloeit in het voorjaar. U kunt kiezen uit veel verschillende kleuren.

Lees verder

Genieten en spelen in groene tuin

Genieten en spelen in groene tuin
16 april 2021

Wil je meer schaduwplekken in de tuin, dan is het plaatsen van een pergola een goed idee. Laat hem lekker begroeien en geniet in de zomer van een koele plek om te zitten.

Lees verder

Sedumdak

Sedumdak
15 maart 2021

Wil je 's morgens wakker worden en vanuit je slaapkamerraam uitkijken op groen? Dan is een Sedumdak wellicht de oplossing. Informeer ook even bij de gemeente voor de subsidiemogelijkheden voor groene daken. Want dan wordt het f...

Lees verder

Voorjaar, zeven lente tips

Voorjaar, zeven lente tips
8 maart 2021

Het voorjaar komt eraan! De dagen worden weer langer, de zon krijgt meer kracht. Wil je straks lekker genieten van de tuin? Met deze lente tips kun je aan de slag!

Lees verder

Voorjaarstuin

Voorjaarstuin
1 maart 2021

Hoe heerlijk is het wanneer de natuur weer tot leven komt en je kunt genieten van een prachtige voorjaarstuin. Al vroeg bloeien er velden vol kleurrijke krokussen. En ook de gele narcissen zien we in grote hoeveelheden pronken.

Lees verder

Wintertuin

Wintertuin
15 februari 2021

Je tuin met rust laten in de winter? Welnee! Voor veel tuinwerkzaamheden is de winter juist een ideaal moment om de groene handen uit de mouwen te steken. Wat dacht je van planten, knotten en snoeien?

Lees verder

Appelboom planten

Appelboom planten
15 januari 2021

Als je zomers in het buitengebied fietst, zie je ze regelmatig staan. Grote appelbomen met fris groen blad die verleidelijk gevuld zijn met heerlijke appels. Maar hoe leuk is het om zelf een appelboom in de tuin te planten! Als...

Lees verder

Voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers
16 december 2020

Voorjaarsbloeiers horen in elke tuin. Heb je ze nog niet geplant? Doe het dan snel! Je hebt nog de tijd tot het gaat vriezen en de grond weer hard wordt. Voorjaarsbloeiers kun je al planten vanaf september.

Lees verder

Kerstroos

Kerstroos
3 december 2020

Een onaantrekkelijke en inspiratieloze wintertuin? Dat is niet nodig! Geen tuinplant die in de wintermaanden zo lang en zo mooi bloeit als de kerstroos.

Lees verder

Tuinadvies najaar

Tuinadvies najaar
30 oktober 2020

Het wordt weer winter, het blad is aan het vallen, de nachten worden langer en kouder. Laat die groene handjes maar wapperen, want een drukke tijd in de tuin breekt aan!

Lees verder

Tuinadvies Rhododendron cicaden

Tuinadvies Rhododendron cicaden
16 september 2020

Eén van de mooiste tuinheesters is waarschijnlijk de rhododendron. Maar iedereen heeft er waarschijnlijk weleens mee te maken gehad. Dan is het voorjaar en heb je hoge verwachtingen van je rhododendrons en valt de bloei enorm t...

Lees verder

Essentaksterfte

Essentaksterfte
19 augustus 2020

Iedereen kent ze wel, onze essen met dat mooi samengestelde blad en de wat losse kroon waar het zonlicht doorheen kan schijnen. Ze worden veel gebruikt langs wegen en lanen maar staan ook veel in de bossen en misschien ook wel...

Lees verder

Boterbloem in gazon

Boterbloem in gazon
12 juni 2020

Het is best een flinke periode erg droog geweest. Waar je na een periode van regen vaak flink aan de slag kunt gaan met onkruid wieden, groeide er in de borders nauwelijks onkruid meer. Maar tot je verbazing komt tussen de lage...

Lees verder

Eikenprocessierups

Eikenprocessierups
5 juni 2020

Misschien heeft u de rood-witte linten met daarop 'Eikenprocessierups: pas op!' al gezien om eikenbomen? Dit is een terechte waarschuwing! De eikenprocessierups komt uit Midden- en Zuid-Europa maar rukt steeds verder op naar he...

Lees verder

Elzenhaantje

Elzenhaantje
8 mei 2020

Gisteren voor het eerst heb ik weer het elzenhaantje gezien. De laatste jaren kom ik ze steeds vaker tegen. Ook nu zijn ze er weer vroeg bij. Ik zag ze omhoog kruipen tegen een els om zich te goed te doen aan het pas uitgelopen...

Lees verder

Hooikoorts

Hooikoorts
3 april 2020

De eerste tekenen van het voorjaar zijn alweer te zien. Voor mensen met hooikoorts is het voorjaar vaak een tijd van klachten die steeds erger worden. Hoe kan je nu genieten van de tuin zonder al te veel last te krijgen van hoo...

Lees verder