Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadvies

Tuinadvies van de tuinspecialist

Als een plant bruine bladeren heeft of niet bloeien wil, heeft dat vaak een reden. Bomen en planten kunnen slachtoffer worden van ziektes of bijvoorbeeld van ongedierte. In ons tuinadvies leest u veel voorkomende problemen en oplossingen bij planten en bomen. Elk seizoen vraagt voor de tuin om specifieke aandacht en de juiste zorg. In onze tuinadviezen vindt u diverse tips voor onderhoud van uw eigen tuin. Als u een persoonlijk tuinadvies nodig heeft, neem dan vrijblijvend contact op met Hoveniersbedrijf De Vuursche. We denken graag met u mee.

Direct tuinadvies aanvragen

Verkoop woning

Verkoop woning
3 oktober 2022

Je woning of kantoorpand verkopen? Voor een eerste indruk zijn slechts twee bepalende seconden nodig die in de meeste gevallen plaatsvinden in de (voor)tuin of entree van het pand. Hoe zorg je ervoor dat die buitenruimte er op...

Lees verder

Tuinadvies Rhododendron cicaden

Tuinadvies Rhododendron cicaden
5 september 2022

Eén van de mooiste tuinheesters is waarschijnlijk de rhododendron. Maar iedereen heeft er waarschijnlijk weleens mee te maken gehad. Dan is het voorjaar en heb je hoge verwachtingen van je rhododendrons en valt de bloei enorm t...

Lees verder

Beregening

Beregening
12 augustus 2022

Planten hebben zonlicht en water nodig om te groeien. Tijdens de zomerse maanden heeft de tuin meer dorst dan anders. Elke plant vraagt om een verschillende beregening. Hoe pak je dat aan?

Lees verder

Eikenprocessierups

Eikenprocessierups
13 juni 2022

Misschien heeft u de rood-witte linten met daarop 'Eikenprocessierups: pas op!' al gezien om eikenbomen? Dit is een terechte waarschuwing! De eikenprocessierups komt uit Midden- en Zuid-Europa maar rukt steeds verder op naar he...

Lees verder

Rhododendron

Rhododendron
6 mei 2022

De Rhododendron is een groenblijvende tuinplant die prachtig bloeit in het voorjaar. U kunt kiezen uit veel verschillende kleuren.

Lees verder

Sedumdak

Sedumdak
8 april 2022

Wil je 's morgens wakker worden en vanuit je slaapkamerraam uitkijken op groen? Dan is een Sedumdak wellicht de oplossing. Informeer ook even bij de gemeente voor de subsidiemogelijkheden voor groene daken. Want dan wordt het f...

Lees verder

Bijenvriendelijke tuin

Bijenvriendelijke tuin
18 maart 2022

Fascinerend zijn ze! Bijen in de tuin die in alle rust genieten van nectar. We moeten zuinig zijn op deze nuttige diertjes die onmisbaar zijn. Ze bestuiven bloemen en planten en maken bovendien overheerlijke honing.

Lees verder

Wintertuin

Wintertuin
14 februari 2022

Je tuin met rust laten in de winter? Welnee! Voor veel tuinwerkzaamheden is de winter juist een ideaal moment om de groene handen uit de mouwen te steken. Wat dacht je van planten, knotten en snoeien?

Lees verder

Nieuwe tuin

Nieuwe tuin
14 januari 2022

In Nederland is een trend gaande. Mensen kiezen tegenwoordig voor beton in plaats van voor groen. Dat zie je in het bijzonder veel bij eigenaren van tussen-, hoek- en twee-onder-één-kap woningen. Die hebben vaak een beperkte ru...

Lees verder

Bostuin

Bostuin
15 november 2021

Het is weer volop herfst. Veel natuurliefhebbers trekken de bossen in voor een mooie boswandeling. Hier en daar is er nog een braam, aardbei of framboos te zien, maar die vallen in het niet bij de grote hoeveelheden eikels, haz...

Lees verder

Tuinadvies najaar

Tuinadvies najaar
18 oktober 2021

Het wordt weer winter, het blad is aan het vallen, de nachten worden langer en kouder. Laat die groene handjes maar wapperen, want een drukke tijd in de tuin breekt aan!

Lees verder

Gazon bemesten

Gazon bemesten
20 september 2021

Het gazon bemesten dat zult u wellicht regelmatig doen. Maar wist u dat kunstmest het gras juist kapot kan maken?

Lees verder

Wateroverlast tuin

Wateroverlast tuin
23 augustus 2021

Wateroverlast. Je leest er veel over in de kranten en ziet de beelden op het journaal. Land- en tuinbouw wordt schade toegebracht. Ook onze tuinen hebben eronder te lijden. Hoe houden we ze droog?

Lees verder

Zomer

Zomer
4 juni 2021

De eerste tropische dagen van het jaar zijn weer achter de rug. Hitte en droogte kunnen uw beplanting aardig op de proef stellen. Wat kunt u doen om uw borders de zomer door te helpen?

Lees verder

Genieten en spelen in groene tuin

Genieten en spelen in groene tuin
16 april 2021

Wil je meer schaduwplekken in de tuin, dan is het plaatsen van een pergola een goed idee. Laat hem lekker begroeien en geniet in de zomer van een koele plek om te zitten.

Lees verder

Voorjaar, zeven lente tips

Voorjaar, zeven lente tips
8 maart 2021

Het voorjaar komt eraan! De dagen worden weer langer, de zon krijgt meer kracht. Wil je straks lekker genieten van de tuin? Met deze lente tips kun je aan de slag!

Lees verder

Voorjaarstuin

Voorjaarstuin
1 maart 2021

Hoe heerlijk is het wanneer de natuur weer tot leven komt en je kunt genieten van een prachtige voorjaarstuin. Al vroeg bloeien er velden vol kleurrijke krokussen. En ook de gele narcissen zien we in grote hoeveelheden pronken.

Lees verder

Appelboom planten

Appelboom planten
15 januari 2021

Als je zomers in het buitengebied fietst, zie je ze regelmatig staan. Grote appelbomen met fris groen blad die verleidelijk gevuld zijn met heerlijke appels. Maar hoe leuk is het om zelf een appelboom in de tuin te planten! Als...

Lees verder

Voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers
16 december 2020

Voorjaarsbloeiers horen in elke tuin. Heb je ze nog niet geplant? Doe het dan snel! Je hebt nog de tijd tot het gaat vriezen en de grond weer hard wordt. Voorjaarsbloeiers kun je al planten vanaf september.

Lees verder

Kerstroos

Kerstroos
3 december 2020

Een onaantrekkelijke en inspiratieloze wintertuin? Dat is niet nodig! Geen tuinplant die in de wintermaanden zo lang en zo mooi bloeit als de kerstroos.

Lees verder