Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadvies

Tuinadvies van de tuinspecialist

Als een plant bruine bladeren heeft of niet bloeien wil, heeft dat vaak een reden. Bomen en planten kunnen slachtoffer worden van ziektes of bijvoorbeeld van ongedierte. In ons tuinadvies leest u veel voorkomende problemen en oplossingen bij planten en bomen. Elk seizoen vraagt voor de tuin om specifieke aandacht en de juiste zorg. In onze tuinadviezen vindt u diverse tips voor onderhoud van uw eigen tuin. Als u een persoonlijk tuinadvies nodig heeft, neem dan gerust vrijblijvend contact op met Hoveniersbedrijf De Vuursche. We denken graag met u mee.

Direct tuinadvies aanvragen

Boominspectie

Boominspectie
10 november 2023

Het is najaar en een zeer geschikte tijd voor een boominspectie. Want de zwammen die je ziet op bomen kunnen je erg veel vertellen over de gezondheid van de boom.

Lees verder

Bollen planten

Bollen planten
3 november 2023

Het wordt herfst. De eerste koude en natte dagen hebben we inmiddels achter de rug. Bomen worden kaal, veel beplanting verdwijnt of wordt bruin. Ga nu vast bollen planten voor een kleurrijk voorjaar.

Lees verder

Paardenkastanjes bedreigt door ziekte

Paardenkastanjes bedreigt door ziekte
9 oktober 2023

Bijna iedereen kent ze wel: De paardenkastanjes. Grote monumentale bomen met machtige, gebogen armen. Maar helaas! Ongeveer de helft van de paardenkastanjes in Nederland is ernstig ziek. Hoe herken je kastanjebloedingsziekte?

Lees verder

Groene omgeving

Groene omgeving
6 september 2023

In een groene omgeving kom je tot rust. Het is wetenschappelijk bewezen dat een groene omgeving heel veel positieve effecten heeft op ons allemaal.

Lees verder

Beregening

Beregening
21 juli 2023

Planten hebben zonlicht en water nodig om te groeien. Tijdens de zomerse maanden heeft de tuin meer dorst dan anders. Elke plant vraagt om een verschillende beregening. Hoe pak je dat aan?

Lees verder

Zomer

Zomer
26 juni 2023

De eerste tropische weken van het jaar zijn weer achter de rug. Hitte en droogte kunnen uw beplanting aardig op de proef stellen. Wat kunt u doen om uw borders de zomer door te helpen?

Lees verder

Boterbloem in gazon

Boterbloem in gazon
12 juni 2023

Het is best een flinke periode erg droog geweest. Waar je na een periode van regen vaak flink aan de slag kunt gaan met onkruid wieden, groeide er in de borders nauwelijks onkruid meer. Maar tot je verbazing komt tussen de lage...

Lees verder

Onderhoud gazon

Onderhoud gazon
10 mei 2023

Als je goed luistert, hoor je het gras weer groeien. Tijd om te verticuteren dus! Want zo verwijder je mos en krijgt je gazon weer voldoende zuurstof zodat het gemakkelijker kan ademen.

Lees verder

Hooikoorts

Hooikoorts
7 april 2023

De eerste tekenen van het voorjaar zijn alweer te zien. Voor mensen met hooikoorts is het voorjaar vaak een tijd van klachten die steeds erger worden. Hoe kan je nu genieten van de tuin zonder al te veel last te krijgen van hoo...

Lees verder

Pergola

Pergola
17 maart 2023

Je wilt een mooie pergola in je tuin, maar vraagt je af hoe je zo'n bouwwerk in je tuin inpast. Hoe hoog, breed of lang wil je hem hebben? Waar moet je toch op letten? En hoe zorg je ervoor dat het een aanwinst wordt voor je tu...

Lees verder

Wintertuin

Wintertuin
3 februari 2023

Je tuin met rust laten in de winter? Welnee! Voor veel tuinwerkzaamheden is de winter juist een ideaal moment om de groene handen uit de mouwen te steken. Wat dacht je van planten, knotten en snoeien?

Lees verder

Bomen planten

Bomen planten
4 januari 2023

Wie vindt het nu niet mooi? Een prachtige boom bij huis waar kwetterende vogeltjes in zingen en die de woonomgeving een frisse, groene aanblik geeft.

Lees verder

Kerstroos

Kerstroos
5 december 2022

Een onaantrekkelijke en inspiratieloze wintertuin? Dat is niet nodig! Geen tuinplant die in de wintermaanden zo lang en zo mooi bloeit als de kerstroos.

Lees verder

Zadelzwam aan de boom

Zadelzwam aan de boom
31 oktober 2022

In de herfst genieten we allemaal van de diversiteit aan zwammen in de natuur. Op een mooie herfstdag samen door het bos struinen om op zoek te gaan naar bijzondere zwammen. Er wordt heel wat af gefotografeerd om de mooiste exe...

Lees verder

Tuinadvies najaar

Tuinadvies najaar
11 oktober 2022

Het wordt weer winter, het blad is aan het vallen, de nachten worden langer en kouder. Laat die groene handjes maar wapperen, want een drukke tijd in de tuin breekt aan!

Lees verder

Verkoop woning

Verkoop woning
3 oktober 2022

Je woning of kantoorpand verkopen? Voor een eerste indruk zijn slechts twee bepalende seconden nodig die in de meeste gevallen plaatsvinden in de (voor)tuin of entree van het pand. Hoe zorg je ervoor dat die buitenruimte er op...

Lees verder

Tuinadvies Rhododendron cicaden

Tuinadvies Rhododendron cicaden
5 september 2022

Eén van de mooiste tuinheesters is waarschijnlijk de rhododendron. Maar iedereen heeft er waarschijnlijk weleens mee te maken gehad. Dan is het voorjaar en heb je hoge verwachtingen van je rhododendrons en valt de bloei enorm t...

Lees verder

Eikenprocessierups

Eikenprocessierups
13 juni 2022

Misschien heeft u de rood-witte linten met daarop 'Eikenprocessierups: pas op!' al gezien om eikenbomen? Dit is een terechte waarschuwing! De eikenprocessierups komt uit Midden- en Zuid-Europa maar rukt steeds verder op naar he...

Lees verder

Rhododendron

Rhododendron
6 mei 2022

De Rhododendron is een groenblijvende tuinplant die prachtig bloeit in het voorjaar. U kunt kiezen uit veel verschillende kleuren.

Lees verder

Sedumdak

Sedumdak
8 april 2022

Wil je 's morgens wakker worden en vanuit je slaapkamerraam uitkijken op groen? Dan is een Sedumdak wellicht de oplossing. Informeer ook even bij de gemeente voor de subsidiemogelijkheden voor groene daken. Want dan wordt het f...

Lees verder