Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadviesBijenvriendelijke tuin

Bijenvriendelijke tuin

Bijenvriendelijke tuin

Vriendelijk zijn voor de bijen

Fascinerend zijn ze! Bijen in de tuin die in alle rust genieten van nectar. We moeten zuinig zijn op deze nuttige dieren die onmisbaar zijn. Ze bestuiven bloemen en planten en maken overheerlijke honing.

Hoe creëren we een bijenvriendelijke tuin?

Bijen hebben nectar nodig. Om een bijenvriendelijke tuin aan te leggen, zullen we dus heel goed moeten kijken naar het beplantingsplan. Omdat bijen dol op bloemen zijn die veel nectar bieden, zal de tuin vaak bijzonder kleurrijk worden. Maar net zoals wij het hele jaar voedsel nodig hebben, is de bij ook blij als er vanaf het vroege voorjaar tot de late herfst voldoende bloemen zijn.

Bijen houden van deze planten

In een bijenvriendelijke tuin is de Helleborus eigenlijk onmisbaar. Deze sterke plant, die ook wel Kerstroos wordt genoemd, bloeit al in het vroege voorjaar en is heerlijk voedingsrijk voor de bijen. Deze sterke plant blijft bovendien het hele jaar vol en groen, waardoor de borders er prachtig bijstaan. Zomers tot in het late najaar is er meer dan genoeg bloeiend aanbod! Wilt u blauwe, roze, witte of gele bloemen in de tuin? Informeer gerust welke planten het meest bijenvriendelijk zijn. Wel is het goed om deze planten niet lukraak in de tuin te planten. De ene plant is dol op de zon terwijl de andere plant liever een beetje beschut staat.  Ook de bodemomstandigheden hebben invloed op de gezondheid van de planten. Als u kiest voor sterke en winterharde planten dan heeft u hier heel lang plezier van. Bent u zelf graag actief in de tuin? Zorg dan dat er in de borders ruimte aanwezig is om de tuin zomers te verrijken met eenjarige bloeiers. Houdt u van afwisseling? Kies dan elk jaar een andere kleurenpalet uit om de tuin mee op te fleuren. Als de tuin is gevuld met bloemen dan komen de bijen vanzelf. En als je er even de tijd voor neemt, is het heerlijk rustgevend om deze bijzonder mooie diertjes van dichtbij te bekijken.

Wilt u genieten van een bijenvriendelijke tuin? Informeer bij Hoveniersbedrijf De Vuursche naar uw mogelijkheden.

Direct contact opnemen