Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinaanlegGras & kunstgras

Een prachtig groen tapijt van echt gras of kunstgras?

De aanblik van een strak, fris groen gazon maakt de meeste mensen blij. Net als de geur van vers gemaaid gras, heerlijk! Maar van het onderhoud zelf is niet iedereen echt gecharmeerd. Wat past het beste bij u? Echt gras of kunstgras?

De aanleg van het gazon of sportveld

We kunnen voor de aanleg van het gazon of sportveld met verschillende soorten gras werken. Op een gazon waar kinderen op spelen, kiezen we vaak voor de hoogwaardige kwaliteit van speelgazon. Om een grasveld mooi te houden, zal het in elk geval goed en regelmatig moeten worden onderhouden.

De voordelen van het aanleggen van kunstgras

Als u een onderhoudsvrij grasveld wenst, kunnen we gebruik maken van kunstgras. Want het kunstgras dat lijkt op echt gras blijft fris groen onder alle weersomstandigheden en is de kwalitatief erg sterk. Bovendien gaat het groene grastapijt jarenlang mee. Naast kindvriendelijke tuinen en sportvelden passen we kunstgras toe op dakterrassen. Een dakterras bij een bedrijfspand wordt omgetoverd in een groen plekje om even te ontspannen en rustig te pauzeren.

Met graszoden leggen we snel een groen tapijt neer

Als we graszoden leggen, hebben we in een betrekkelijk korte tijd een schitterend groen grasveld gerealiseerd. Voordat we de graszoden leggen, starten we met het grondwerk. De grond zal worden omgespit en geëgaliseerd. Hierdoor zakt het regenwater gemakkelijker in de grond en ontstaat er geen wateroverlast.

Verstand van de bodem en het gras

We zien regelmatig problematische grasvelden met bijvoorbeeld dode plekken. Als we met het blote oog niet kunnen vaststellen waar het probleem vandaan komt, nemen we grondmonsters. Op basis van de uitslag, ontvangt u vervolgens een advies op maat om de oorzaak van de dode plekken te bestrijden. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van sneeuwschimmel. Het aanpakken van de oorzaak is vaak beter dan kiezen voor nieuwe graszoden. We gaan voor de beste oplossing voor de lange termijn!

Het grasonderhoud wordt voor u verzorgd

Als we voor natuurlijk gras kiezen, zullen we het regelmatig moeten maaien. Daarnaast zien we liever geen mos, boterbloemen of klavers op ons groene tapijt. Dit kunnen we met natuurlijke middelen bestrijden. Door het gras jaarlijks te verticuteren, te kalken en regelmatig te bemesten, ziet het er altijd strak en groen uit. Onze groen experts verzorgen het grasonderhoud met alle liefde voor u.

Wilt u van onze gras expertise gebruik maken en genieten van een fraaie groene tuin? Neem vrijblijvend contact op met Hoveniersbedrijf De Vuursche.

Aanvraag offerte groen tapijt