Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeOver onsScholen en kinderdagverblijven

De hovenier voor scholen en kinderdagverblijven

Niets is fijner op school of bij een kinderdagverblijf dan een omgeving waar kinderen heerlijk en veilig kunnen spelen. Hoveniersbedrijf De Vuursche weet als geen ander hoe een speelplein het best en heel kindvriendelijk kan worden ingericht.

De inrichting van de speelplaats of het schoolplein

Bij de (her)inrichting van een speelplaats of schoolplein zijn looplijnen van groot belang. Samen met het team bekijken wij hoe we de verschillende speelruimten het best kunnen plaatsen op het beschikbare terrein. Zo heeft ieder kind plezier en lopen verschillende groepen elkaar niet in de weg. Mogen bestaande speeltoestellen worden herplaatst? Wij zijn gecertificeerd om speelgelegenheden en speeltoestellen te keuren op veiligheid. 

Aanleg en onderhoud van het schoolplein en de speeltuin

Hoveniersbedrijf De Vuursche  heeft alles in één. Wij maken in overleg met u een passend tuinontwerp en voeren de tuinaanleg daarvan in eigen beheer uit. Wij kunnen de complete aanleg van het speelplein verzorgen. Zo heeft u voor alle werkzaamheden één vast aanspreekpunt. Dat is wel zo gemakkelijk! In overleg stellen wij een geschikt onderhoudscontract samen. Met regelmatig onderhoud blijft het speelplein en het groen rondom het gebouw veilig en direct in een goede conditie.

Groene ontdektuin om spelend te leren

Steeds meer scholen en kinderdagverblijven willen een leerrijke omgeving voor de kinderen. Met een ontdektuin wordt een groene omgeving gecreëerd waarin gespeeld kan worden tussen de planten. De kinderen leren hoe ze de plantjes kunnen verzorgen en hoe ze de tuin netjes kunnen houden. Door zelf te zaaien en te oogsten, krijgen ze spelenderwijs de liefde mee voor de natuur. 

Tuinrenovatie en vernieuwing van het speelplein

Niet elk speelplein hoeft opnieuw ingericht te worden. Soms is het genoeg om achterstallig onderhoud uit te voeren of om het plein te renoveren. Ook hiervoor kunt u bij Hoveniersbedrijf De Vuursche terecht. Wij denken met u mee en vertalen alle wensen naar een veilige omgeving waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Valdemping om veiliger te kunnen spelen

Onder speeltoestellen is valdemping verplicht. Hoveniersbedrijf De Vuursche levert verschillende vormen van valdemping:

  • kunstgras in alle denkbare kleuren
  • rubberen tegels in diverse kleuren
  • val zand
  • boomschors

Alle soorten valdemping voldoen aan de wettelijke eisen voor geschikte valdemping onder speeltoestellen en zijn gecertificeerd. Want een speelomgeving moet veilig en gezond zijn!

Bent u geïnteresseerd in onze schoolpleinexpertise? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Direct advies aanvragen voor aanleg en onderhoud van tuin en speelplein