Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënWilgentunnel op het schoolplein

Wilgentunnel op het schoolplein

Wilgentunnel op het schoolplein

Bij een internationale basisschool in Hilversum is het schoolplein flink aangepakt en voorzien van een speelse wilgentunnel.

Vergroenen van het schoolplein

Inmiddels bijna een jaar terug werden wij door Jenneke benaderd om een houtvoorraad vanuit het Goois Natuurreservaat te verplaatsen naar de internationale school. Er was namelijk een mooi plan ontstaan om met deze boomstammen het schoolplein te vergroenen. De school wilde met behulp van vrijwilligers/moeders veel plannen in eigen beheer uitvoeren. Maar in een later stadium zijn wij weer betrokken bij de vernieuwing van het schoolplein. Want er komt toch heel wat expertise bij kijken om vakkundig werk te leveren. Veelal ontbreekt het bij vrijwilligers aan geschikt gereedschap, kennis en tijd om goed door te kunnen pakken.

Wat is er allemaal aangepakt?

Op het schoolplein is een amfitheater ingericht met schors en houten elementen. Zo zijn er acht houten poefjes in de vorm van boomstammen geplaatst, om lekker op te kunnen chillen. De sportieveling doet misschien een poging om er vrolijk overheen te stappen en springen. De ondergrond is in elk geval voorzien van een zachte demping in de vorm van boomschors. Zo is er ook uit praktisch oogpunt een stukje kunstgras gelegd. Hier zien we ingegraven autobanden in liggen om je evenwicht-skills op niveau te houden. Armen wijd, en loop het parcours maar af! Ook een heuse zandbak mag voor de jonge kinderen niet ontbreken. Maar liefst 4 m3 speelzand is naar deze zandbak vervoerd voor heel veel zandpret! Maar in het bijzonder willen we de wilgentunnel onder de aandacht brengen.

De aanleg van de wilgentunnel

Kinderen vinden het altijd leuk om rondjes te rennen en zich een beetje te kunnen verstoppen. Hoe leuk is het dan om een wilgentunnel op het schoolplein te hebben. Bij deze internationale basisschool hebben we een wilgentunnel gemaakt als verlengstuk van het amfitheater. Het ziet er groen en super speels uit. Een groot voordeel van de wilgentunnel is de toegankelijkheid ervan. Met name jonge kinderen vinden het vaak erg spannend om in een dichte, donkere tunnel te stappen. De wilgentunnel is licht en daarin voelen de kinderen zich al gauw veilig en vertrouwd. Op deze foto’s van de aanleg van de wilgentunnel ogen de takken nog bruin. Maar omdat de wilgentenen in teelaarde zijn geplant, zal het allemaal mooi gaan uitlopen en prachtig groen worden. De speelplek wordt alleen maar mooier en zal tijdens zomerse dagen ook nog eens beschutting bieden.

Solide en duurzaam ingericht

Om ervoor te zorgen dat er weer lang en probleemloos op het schoolplein kan worden gespeeld, is het noodzakelijk om solide werk te leveren. Wij besteden veel aandacht aan het grondwerk en aan een hoog afwerkniveau. In dit geval had de school al een mooie voorraad duurzaam hout dat we konden gebruiken voor de renovatie. Natuurlijk hebben we zelf ook diverse materialen aangeleverd om het gewenste schoolpleintraject te realiseren. Dit is allemaal in goed overleg gegaan en helder gecommuniceerd in de aangeboden offerte.

Wilt u naast dit schoolpleinproject met wilgentunnel nog meer inspiratie zien? Bekijk dan het project groen schoolplein dat we in Den Haag hebben gerealiseerd. Natuurlijk kunt u ook vrijblijvend contact met ons opnemen voor een persoonlijk advies.

Direct contact opnemen