Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënGroen schoolplein

Groen schoolplein

Groen schoolplein waar veel te beleven is

Als spelen op school echt een belevenis mag worden, kies dan voor een groen schoolplein. Want een groen schoolplein kan op heel veel manieren avontuurlijk en leerzaam worden ingericht. Op dit groene schoolplein, dat we in Den Haag hebben gerealiseerd, is namelijk heel veel te ontdekken.

Spelen met zand op een groen schoolplein

Zet jonge kinderen in een zandbak met een schep en een emmer en je weet één ding zeker. Die gaan spelen! Een grote zandbak mag wat ons betreft niet ontbreken op een groen schoolplein. Naast het speelplezier is het spelen met zand goed voor de fijne motoriek van de kinderen.

Klimmen en klauteren

In het midden van een groen pleintje dat afgezet is met houten paaltjes staat een houten boomhut. Het is een heerlijke klim- en klauterplek geworden waar actieve kinderen hun energie kwijt kunnen. Maar naast de boomhut kijken we naar een grote ronde speelbuis waar je doorheen kunt tijgeren of je gewoon even heerlijk kunt verstoppen. Hoe leuk is dat!

In beweging komen

Aan kinderen die graag in beweging komen, is flink gedacht! Deze kinderen kunnen balanceren over de grote houten balken. Of een parcours maken over de houten paaltjes die in hoogte verschillen. Maar er staan ook een tweetal duikelrekken met verschillende hoogtes. Hier kunnen sierlijke buikzwaaien of koprollen op worden gemaakt. Sla je liever een balletje met je vrienden? Op het plein staat een tafeltennistafel waar de kinderen veel plezier aan zullen beleven.

Spelenderwijs leren

Wanneer kinderen in beweging zijn, gaat het leren spelenderwijs. Heeft een kind moeite met tellen of met rekenen? Op een natuurlijk schoolplein kunnen bijvoorbeeld met de houten paaltjes leuke tel- en rekenopdrachten worden gedaan. Het natuurlijke schoolplein is ook erg geschikt voor het organiseren van avontuurlijke speurtochten met leuke opdrachten. Creatieve leerkrachten die graag buiten werken, zullen dus ook erg blij zijn met een groen schoolplein!

Zijn er plannen om het schoolplein te vernieuwen en is een groen schoolplein de ideale oplossing? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Direct contact opnemen