Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënSpeelheuvel bij het schoolplein

Speelheuvel bij het schoolplein

Speelheuvel bij het schoolplein

Hoe geweldig leuk is het, wanneer er bij het schoolplein ruimte is om een nieuwe speelheuvel te realiseren. Bij CBS Coolsma in Driebergen zijn we hier tijdens de zomervakantie flink mee aan de slag geweest. Alles was klaar voordat het nieuwe schooljaar van start ging. Wat zullen de kinderen zich kostelijk vermaken!

Veilig spelen op de speelheuvel

Bij het inrichten van speelplekken voor kinderen schenken we bijzonder veel aandacht aan de veiligheid. Want er wordt wat afgerend en geklauterd. Dit gaat vaak gepaard met de nodige valpartijen. Op deze speelheuvel hebben we valdemping toegepast onderaan de glijbaan. Naast de glijbaan zien we een stevig speeltouw waardoor je veilig kunt klimmen en afdalen. Ook hebben we, ondanks de beperkte hoogte, voor de veiligheid een houten hekwerk geplaatst boven de speelbuis. Tijdens het spelen kan er dan nooit zomaar een kind naar beneden vallen. Aan de schuine klimzijde loopt het mooi geleidelijk af. We zien op dit klimgedeelte van de speelheuvel een royale hoeveelheid boomschors liggen. Dit is niet direct noodzakelijk voor de veiligheid, maar voorkomt veel vuil aan kleding en schoenen. Daar zijn de leerkrachten en ouders vaak erg blij mee. Veilig en onbezorgd buitenspelen, dat is ons motto!

Duurzaam ingericht

Tijdens een schooljaar wordt er heel wat afgespeeld op het schoolplein. Speeltoestellen worden zeer intensief gebruikt. Daarom werken wij uitsluitend met kwalitatief hoogwaardige materialen, die duurzaam zijn. Wij houden van solide werk. Want dit voorkomt veel onderhoud en is op de lange termijn gegarandeerd kostenbesparend. Al het houtwerk, bijvoorbeeld, dat is toegepast op de speelheuvel heeft forse diameters en is gemaakt van kastanjehout en acaciahout. Dit materiaal is goed bestand tegen alle weersomstandigheden en kan gemakkelijk jarenlang meegaan.

Een natuurlijk aanzicht

Het is wetenschappelijk bewezen dat een groene omgeving bijdraagt aan een goede gezondheid. De nieuwe speelheuvel heeft een natuurlijk aanzicht dat perfect past bij al het groen dat we zien bij dit schitterende schoolplein. Leerkrachten en kinderen van CBS Coolsma zullen hier elke dag van genieten.

Wilt u naast deze speelheuvel nog meer schoolpleininspiratie zien? Bekijk dan het project groen schoolplein dat we in Den Haag hebben gerealiseerd.

Natuurlijk kunt u als school of kinderdagverblijf ook vrijblijvend contact met ons opnemen voor een maatwerk advies. Want wij denken graag met u mee.

Direct contact opnemen