Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadviesSedumdak

Sedumdak

Sedumdak

Tuinadvies Sedumdak

Wil je ’s morgens wakker worden en vanuit je slaapkamerraam uitkijken op groen? Dan is een Sedumdak wellicht de oplossing. Als er bijvoorbeeld een carport of schuur achter de woning ligt met een plat dak dan kan hier in veel gevallen prima een groene daktuin van worden gemaakt. Informeer ook even bij de gemeente voor de subsidiemogelijkheden voor groene daken. Want dan wordt het financieel ook nog eens een stuk aantrekkelijker!

De voordelen van een Sedumdak

Natuurlijk is een eerste voordeel van een Sedumdak het groene aanzicht. Want hoe ontspannend is het om naar het natuurlijke groen te kijken als je wakker wordt? Daar word je veel blijer van dan dat je het uitzicht hebt op een somber plat dak. Maar wist je dat deze natuurlijke daktuin ook zorgt voor bescherming van het dak? Bovendien heeft het een isolerende en geluidwerende functie wat ook weer gunstig is. Maar zijn er dan geen nadelen, hoor ik u denken. Hoe zit het dan met gewicht op het dak? Want Is mijn dakconstructie wel stevig genoeg voor een Sedumdak? Bij een flinke regenbui zal er behoorlijk wat water geabsorbeerd worden in de groene daktuin. En dan heb je het over flink veel gewicht. Daarom werken wij graag met het Urbanscape groendak systeem. Want dit is een compleet, lichtgewicht systeem met een hoge waterbuffer capaciteit. Dit stabiele systeem kan op de meeste daken worden toegepast. Dus informeer gerust vrijblijvend of uw dak hier ook geschikt voor is.

Een gezond Sedumdak

Het Urbanscape systeem is ook een duurzame oplossing omdat het is samengesteld uit een mengsel van verschillende gesteenten die uit de natuur komen. De open structuur bevordert een goede wortelverdeling en de groei van het Sedum. Daardoor zal het onderhoudsvriendelijke dak er groen en gezond uit blijven zien.

Wat zijn de kosten van een Sedumdak?

Het aanleggen van een Sedumdak moet vakkundig gebeuren. Want niemand zit te wachten op bijvoorbeeld lekkages. Wij werken met hoogwaardige materialen die jarenlang meegaan en onderhoudsvriendelijk zijn. De totale investering zal afhankelijk zijn van het dakoppervlak en vergeet ook niet de bereikbaarheid van het dak. Qua kosten moet je denken aan een richtprijs van € 86,-- per vierkante meter. Tegenwoordig zijn er veel gemeentes die subsidie geven op duurzame, groene daken. Daarom is het goed om hier bij je eigen gemeente ook even naar te informeren. Want dat maakt de aanschaf van een Sedumdak direct een stuk aantrekkelijker.

Wilt u meer weten over de aanleg van een Sedumdak? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen voor een vrijblijvend advies.

Direct contact opnemen