Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadviesKerstroos

Kerstroos

Kerstroos

Kerstroos: Beauty in de border!

Een onaantrekkelijke en inspiratieloze wintertuin? Dat is echt niet nodig! Geen tuinplant die in de wintermaanden zo lang en zo mooi bloeit als de kerstroos. Deze beauty met wintergroen blad en prachtige bloemen is een echte aanwinst voor de tuin. November is een goede maand om deze tuinplant een plekje in de border te geven.

Winterkoning

De kerstroos (botanische naam: Helleborus niger) kan overal in de tuin worden geplant: zowel in de halfschaduw als op een mooi zonnig plekje. Vanaf november tot in maart zijn de prachtige bloemen te zien. Zelfs sneeuw en vorst doen de kerstroos niets. Als de tuinplant het naar z'n zin heeft, komt hij elk jaar opnieuw tot bloei. Ben je helemaal verliefd op deze beauty? Laat je dan ook eens verleiden door andere soorten! Bijvoorbeel de Helleborus orientalis. Deze tuinplant is eveneens wintergroen maar heeft verschillende bloemkleuren variërend van wit tot donkerpaars en soms zijn ze zelfs gespikkeld. De bloeitijd van Helleborus orientalis is van januari tot ver in april.

Tuintip

Geveltuintje? de kerstroos is een ideale plant. Dat komt omdat de grond rondom een gevel of muur vaak veel kalk bevat en daar is de kerstroos extra dol op.