Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadviesPergola

Pergola

Pergola

Leuk toch, een pergola in je tuin?

Je wilt een mooie pergola in je tuin, maar vraagt je af hoe je zo’n bouwwerk in je tuin inpast. Hoe hoog, breed of lang wil je hem hebben? Waar moet je toch op letten? En hoe zorg je ervoor dat het een aanwinst wordt voor je tuin en geen sta-in-de-weg? Ik heb een paar nuttige tips voor je.

De verbindende functie van de pergola

De pergola werd vroeger vaak gebruikt om gebouwen, muren en bijgebouwen met elkaar te verbinden. De pergola heeft dus een verbindende functie in de tuin, vergeet dat niet! Dat verbinden kan op verschillende en vaak ook eenvoudige manieren. Verbind bijvoorbeeld de woning met het tuinhuis, een losstaande haag met de schutting of verbindt twee muren met een balkenlaag. Natuurlijk kun je ook gewoon wat rvs-draden spannen waar je een blauwe regen, druif of andere begroeiing langs leidt.

Ontspannen schommelen dankzij de pergola

Behalve voor het verbinden van verschillende elementen in de tuin kan de pergola ook heel praktisch worden gebruikt. Zelf hang ik er heel graag een hangmat in, maar wat denk je van een duikelrek of een schommel voor de kinderen?

Kiezen tussen zon of schaduw

Een terras krijgt veel schaduw van de begroeiing die over de pergola hangt. Wil je de keuze hebben tussen zon en schaduw, dan kan een zonnedoek ook een oplossing zijn. De schaduw van zo’n zonnedak is vaak wel veel minder verkoelend dan de schaduw van beplanting. Maar heeft dan wel het grote voordeel dat je kunt kiezen tussen zon of schaduw.

Ga voor de uitstraling die past bij uw tuin en woning

Voor de uitstraling is het van belang te kijken naar de woning en de inrichting van de tuin. Het spreekt voor zich dat een strak ontworpen, moderne woning geen klassieke pergola verdient.

Wilt u genieten van een mooi terras met pergola in uw tuin? Informeer gerust naar uw mogelijkheden!

Direct contact opnemen