Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadviesGenieten en spelen in groene tuin

Genieten en spelen in groene tuin

Genieten en spelen in groene tuin

Weinig doen, toch lekker groen

De tijd dat ongezellige schuttingen en tegels de dienst uitmaken in de tuin begint voorzichtig aan achter ons te liggen. Want wat is er nou heerlijker dan te genieten van een tuin waarin je 'groen' kunt zien, voelen en ruiken! 

Groene haag in plaats van schutting

Wil je een groen gevoel creëren in je tuin, kies dan voor een haag als tuinafscheiding. Want mooie groene, rode of bruine heggen sieren de tuinen. Een haag zoals de hedera, beukenhaag of buxus zorgt voor een mooie, natuurlijke uitstraling. Een groene haag is milieuvriendelijk en veel minder saai dan een schutting. Leuke bijkomstigheid: een heg nodigt roodborstjes en mussen uit tot nestelen! Een heg heeft een hogere sierwaarde, is budgetvriendelijk en geeft eenvoudig een groene 'look' aan een tuin. Het gaat meestal om een flink aantal meters gaat (zowel horizontaal als verticaal). En ja, natuurlijk moet er af en toe gesnoeid worden. Maar voor de meeste heggen volstaat een à twee keer per jaar. Dat is prima te doen!

Een dakboom boven de zandbak

Weleens overwogen om een boom in je tuin te (laten) planten? Het zal je verbazen hoeveel sfeer en niet te vergeten schaduw dit creëert! Zeker dakbomen zijn sfeermakers bij uitstek voor elk terras en elke tuin. Dakbomen creëren al snel na de aanplant een mediterraan gevoel. Zeker als je kiest voor wat meer volwassen exemplaren. Een dakboom boven de zandbak is bovendien een ideale oplossing om schaduw te creëren voor kleine kinderen. Wist je trouwens dat kinderen beter presteren met groen om hen heen? Recent onderzoek binnen steden wijst uit dat kinderen zich prettiger voelen met groen om hen heen. Meer groen in de stad kan de temperatuur bovendien met enkele graden naar beneden halen!

Maak een tuintje op je schuur

Groene daken zijn steeds vaker te zien, met name in steden. Gras, mos of sedum: begroeiing op het dak van bijvoorbeeld je schuur geeft niet alleen een mooie en natuurlijke aanblik, maar heeft ook andere voordelen. Je haalt er de natuur mee in je tuin, want vogels en insecten zijn er gek op. Een groen dak op je huis kan natuurlijk ook. Het heeft een isolerende werking in de winter en een verkoelend effect in de zomer. Bovendien werken de extra lagen op het dak geluiddempend.

Neem gras in je tuin en geniet

Grassprieten voelen tussen je tenen. Languit met je rug op een door de zon verwarmd grasveld. Gras voelen, zien en ruiken is een sensatie die iedereen kent en waar iedereen van kan genieten. Waarom niet in je eigen achtertuin? Gras is kindvriendelijk en nodigt uit tot spelen en genieten. Natuurlijk moet je er af en toe met je maaimachine overheen, maar je wordt beloond met de heerlijke geur van vers gemaaid gras!

Creëer schaduw met een pergola

Wil je meer schaduwplekken in de tuin, dan is het plaatsen van een pergola een goed idee. Laat hem lekker begroeien en geniet in de zomer van een koele plek om te zitten. Je zult merken dat het koeler is onder deze 'natuurlijke parasol' dan onder een echte. Hang er een schommel aan en je kinderen zijn ook weer blij! Onderhoud? Twee keer per jaar even met je snoeischaar langs de begroeiing, dus dat valt echt mee.

Plaats kleine haagjes op het terras

Een gevoel van veiligheid en geborgenheid in je tuin kan je realiseren door kleine haagjes te plaatsen rondom je terras. Buxus of taxus zijn hier heel geschikt voor en geven beschutting en gezelligheid. Taxus hoeft slechts een keer per jaar gesnoeid te worden, buxus vraagt twee maal om een snoeibeurt.

Wilt u genieten van een groene tuin? Dan kunt u gerust vrijblijvend informeren naar uw mogelijkheden.

Direct contact opnemen