Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënWeelderige tuin

Weelderige tuin

Weelderige tuin

Als je blij wordt van levendige en kleurrijke beplanting in de tuin, laat je dan inspireren door deze weelderige tuin die we in Hilversum hebben gerealiseerd.

Een goed beplantingsplan

Onze hoveniers zijn echte natuurliefhebbers die blij worden van een tuinontwerp waarin veel borders zijn verwerkt. Daarom was het een feestje om deze weelderige tuin te mogen aanleggen. De fraaie, organisch gevormde borders zijn namelijk gevuld met een diversiteit aan planten. Voordat de borders worden gevuld, is er een beplantingsplan gemaakt. Onze relatie gaf aan van weelderige en kleurrijke tuinen te houden. Vervolgens zijn wij gaan nadenken over een mooie invulling. Dat gaat niet zomaar. De ene plant gaat flink de lucht in en floreert op een schaduwrijke plek terwijl de andere plant juist prachtig bloeit in de volle zon maar vooral een bodembedekker is. Ook een gezonde bodem, waar je misschien niet direct aan zou denken, is enorm van belang. Kijk maar in de natuur. Op zandgronden ontdek je hele andere bloemen dan bij de bosrand. Maar dankzij onze uitgebreide plantenkennis zorgen we ervoor dat de tuin een plaatje wordt en dat er het hele jaar wat te beleven is.

De kleurrijke voortuin

In een natuurlijke sfeer van grind zien we organisch gevormde borders die prachtig met elkaar verbonden zijn. Zodra je de oprit oprijdt, komt de kleur je al tegemoet. De grote kattenstaart steekt haar roze bloemenkopjes omhoog en staat er sierlijk bij. Maar ook het blauwe klokje (Campanula) en de bergamot (Monarda) vrolijken deze weelderige tuin op. Als je de rust neemt om een poosje naar deze bloemen te kijken, zal je ontdekken dat er nog meer liefhebbers zijn. Want ook de vlinders en de bijen zijn dol op deze prachtige kleurrijke bloemen.

Een natuurlijke achtertuin

In de natuurlijke achtertuin komt de rust je tegemoet. Want hoe gaaf is het om achter je tuin het uitzicht te hebben op een prachtige bosrijke omgeving. Ook in de achtertuin zien we veel soorten beplanting die in groepjes bij elkaar ingeplant zijn. De complete, weelderige tuin is voorzien van een beregeningssysteem dat ervoor zorgt dat de beplanting de juiste hoeveelheid water krijgt. Als we bedenken dat deze tuin nog geen half jaar oud is, zien we hoe goed de beplanting is aangegaan. Wilt u meer weten over de aanleg van deze weelderige tuin? Bekijk dan bij onze tuinideeën het project Tuin Hilversum.

Wilt u ook genieten van een weelderige tuin? Dan kunt u gerust vrijblijvend contact met ons opnemen voor een vakkundig tuinadvies. We denken graag met u mee.

Direct contact opnemen