Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënTuin Hilversum

Tuin Hilversum

Tuin Hilversum

Aan de oostelijke rand bij een bosrijk gebied in Hilversum is een schitterende nieuwwoning gebouwd. De nieuwe tuin, project ‘tuin Hilversum’, hebben wij vervolgens aangelegd. We zien hoe fraai deze tuin verbinding schept tussen het modern wonen en het leven zo dichtbij de natuur.

De inrichting van tuin Hilversum

Tuin Hilversum ziet er ruimtelijk en royaal uit. Aan de voorzijde van het huis kijken we wijds weg over het grind en zien we de strakke terraslijnen die zijn gecombineerd met de organische vormen bij de borders. Het terras heeft een beschut karakter gekregen, doordat deze omringd is door een groenblijvende haag van de Portugese laurier. De kleur van het grind is zorgvuldig uitgezocht en deze past perfect bij de gevelstenen van de woning en bij de natuurlijke omgeving. Op de moderne terrassen liggen grijze Geo Stretto tegels met een maatvoering van 60x60 cm. Deze moderne tegels zijn maar liefst 4 cm dik en hebben een vuilwerende, sterke toplaag. Daardoor zijn deze tegels extra duurzaam.

De tuin schept verbinding

De ligging van de achtertuin is geweldig mooi met een vrij uitzicht op het bos. Om hier optimaal van te blijven profiteren, is bewust gekozen voor een lage erfafscheiding met een beukenhaag. Bovendien lijkt tuin Hilversum hierdoor optisch nog veel groter, omdat deze als het ware zo overloopt in het bos. De tuin schept verbinding tussen alle gemakken van het modern wonen en genieten van de natuur.

Weelderige borders

Onze relatie was geïnspireerd door de tuinideeën van de bekende tuinarchitect Piet Oudolf. Daarom hebben we een beplantingsplan gemaakt van kleurrijke en weelderige beplanting, die ervoor zorgen dat de tuin een natuurlijk karakter heeft. Bovendien zijn de groepjes beplanting zo gevarieerd samengesteld, zodat tuin Hilversum alle seizoenen bezienswaardig is. De foto’s van deze nieuw aangelegde tuin zijn gemaakt eind februari. Als het niet vriest, kan er in de maanden januari en februari nog heerlijk geplant worden. Maar dat betekent wel dat deze nieuwe beplanting nog volop moet groeien. Aankomende zomer zal de tuin al een flinke metamorfose zijn ondergaan. Want dan zullen de borders al mooi groen zijn en prachtig bloeien.

Beregeningssysteem

Tuin Hilversum is voorzien van een beregeningssysteem. Hierdoor wordt het tuingenot extra vergroot. Want het beregeningssysteem zorgt ervoor dat elke plant de juiste hoeveelheid water krijgt. Voordat de zomer begint, activeren we de beregeningscomputer en het beregeningssysteem. In het najaar maken we het beregeningssysteem winterklaar, zodat deze niet kapot kan vriezen. Er staat dus niets meer in de weg om optimaal te genieten van deze heerlijke tuin in Hilversum!

Wilt u ook genieten van zo’n natuurlijke tuin? Dan kunt u gerust vrijblijvend contact met ons opnemen voor een vakkundig tuinadvies.

Direct contact opnemen