Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënTuin met niveauverschil

Tuin met niveauverschil

Tuin met niveauverschil

In Nijkerk hebben we een nieuwe tuin aangelegd met niveauverschil aan de voorzijde. Doordat er trapsgewijs drie brede plantenborders zijn aangelegd, krijgt de tuin extra dimensie.

Ruime toegankelijke entree richting de voordeur

Een woning moet altijd goed en prettig bereikbaar zijn. In deze voortuin met niveauverschil zien we grote, brede tegels liggen waarmee vier traptreden zijn gemaakt. Het geheel oogt rustig, doordat er nauwelijks sprake is van voegen. Deze zware tegels zijn overigens machinaal gelegd, nadat alle voorbereidingswerkzaamheden (grondwerk) waren afgerond. In een tuin met niveauverschil komt dat echt heel precies. In diverse traptreden zijn kleine spotjes aangebracht, om bij schemer de tuin extra toegankelijk te houden en fraai te verlichten.

Brede plantenborders op hoogte   

Ook het beplantingsplan vraagt om expertise in een tuin met niveauverschil. Want het is juist zo mooi om de beplanting op alle lagen te kunnen bekijken. Als beplanting op de onderste laag te hoog wordt in verhouding tot bijvoorbeeld te middelste laag, gaat dit ten koste van de beoogde uitstraling van de tuin. Als wij het tuinonderhoud uitvoeren, zorgen we dat de tuin eruitziet zoals deze was bedoeld. Maar met het maken van een beplantingsplan kijken we natuurlijk al goed van tevoren hoe de mooiste verdeling kan worden gemaakt voor deze tuin op niveau. Het beplantingsplan maken we overigens in goed overleg met de klant. Voorkeuren voor bepaalde planten, heesters of bomen nemen we altijd mee in ons advies. Maar ook kleurvoorkeuren kunnen heel persoonlijk zijn. We denken graag mee om de droomtuin te verwezenlijken, die onze klant voor ogen heeft.

Groene achtertuin

Ook de achtertuin is onder handen genomen. In deze tuin zien we strakke lijnen en heerlijk veel groen. Naast de borders is er een stuk gazon aanwezig dat de tuin altijd een frisse aanblik geeft. Het natuurlijke aanzicht zien we eveneens terug bij de erfafscheidingen. Naast het groen kijken we naar tegelterrassen waar je zomers kan neerstrijken op een heerlijke tuinstoel of loungebank. De achtertuin is voorzien van een houten poort met een fraaie, zwarte tuindeur. De achtertuin is zo een veilige genietplek geworden als verlengstuk van de woning. En het is extra genieten, omdat het beregeningssysteem ervoor zorgt dat alle planten voldoende water krijgen. Dat scheelt tijdens de zomerse dagen heel wat geloop met een gieter of tuinslang.  

Wat ons betreft mag het snel voorjaar worden! Want dan zal deze tuin met niveauverschil echt gaan leven. De jonge beplanting gaat heerlijk groeien, waardoor de borders prachtig zullen shinen. Heeft u ook interesse in een tuin met niveauverschil? Bekijk dan ook gerust ons project tuin met hoogteverschillen of neem contact met ons op voor een maatwerk advies.

Direct contact opnemen