Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënTuin met hoogteverschillen

Tuin met hoogteverschillen

Tuin met hoogteverschillen aanleggen

In Loosdrecht nabij de Loosdrechtse Plassen hebben we bij een landelijke woning een tuin met hoogteverschillen aangelegd. Het is een heerlijke plek om te wonen op loopafstand van de haven waar de boot ligt. Naast de aandacht voor de hoogteverschillen in de tuin, waarbij de afwatering natuurlijk ook goed geregeld moet zijn, waren er nog een aantal specifieke klantwensen. Onze relatie wilde graag een kindvriendelijke tuin en een inrichting waarbij je het gevoel van privacy ervaart.

Het oplossen van de hoogteverschillen met damwand

In de achtertuin hebben we de erfafscheiding geplaatst op damwand. Want het damwand zorgt voor de grondkering en vangt daardoor het hoogteverschil mooi op. Het verschil in hoogte kan ook met bijvoorbeeld beton worden opgelost. Maar het natuurlijke damwand past veel beter bij het groene karakter van de tuin en de landelijke woonstijl.

De afwatering bij de voortuin

Ook bij de voorzijde van de woning hebben we bij de tuinaanleg flink rekening gehouden met de hoogteverschillen. Met name de afwatering vroeg om veel specifieke aandacht. Daarom hebben we met veel zorgvuldigheid een lange drain aangelegd in het verlengde van het grindwerk. Daardoor blijft het tegelwerk bij de entree vrij van plassen bij heftige neerslag. Op de oprit ligt grind. Onder het grind hebben we honingraat matten en drukverdeeldoek aangebracht, waardoor de oprit er mooi bij blijft liggen. Bovendien is dit materiaal waterdoorlatend en onkruidwerend.

 

Kindvriendelijk ingericht

De achtertuin is kindvriendelijk ingericht. Omdat de woning vlakbij de haven en de Loosdrechtse plassen ligt, is de gehele achtertuin afgeschermd met een hoge erfafscheiding. De muur van de buren is voorzien van hedera’s, zodat deze ook echt onderdeel is geworden van de tuininrichting. Als je dichtbij het water woont, mogen jonge kinderen geen gelegenheid krijgen om zomaar de tuin uit te kunnen wandelen. In de erfafscheiding is een houten poortdeur aangebracht die is voorzien van deugdelijk hang- en sluitwerk. Als de kinderen op het royale gazon spelen, kan de poortdeur fijn op slot worden gedraaid. Zodat geen kind kan ontglippen! Dat is veilig voor de kinderen maar zorgt ervoor dat je als ouders de kinderen ook met een gerust hart lekker naar buiten kunt sturen.

Ruimte om te relaxen met een gevoel van geborgenheid

In de achtertuin heeft onze relatie een jacuzzi staan om heerlijk in te kunnen relaxen. Daarom hebben we samen ook goed gekeken naar de privacy in de tuin. De slanke hoge boom in de border en de schitterende sering staan niet alleen prachtig in deze tuin, maar schermen het directe zicht in de tuin direct flink af. Dit geeft een gevoel van geborgenheid bij je eigen woning.

De sfeer verhogen met tuinverlichting in de tuin met hoogteverschillen

Bij diverse boompjes, zoals de Judasboom in de voortuin, is tuinverlichting aangebracht. Zodra het schemerachtig wordt, gaat de verlichting aan en wordt het aanzicht van de tuin direct sfeervol. Het frisse groene blad van de bomen ziet er ’s avonds betoverend mooi uit.

Woont u op een locatie waar sprake is van veel hoogteverschil en wenst u een vakkundig tuinadvies? Dan bent u bij ons aan het juiste adres om een tuin met hoogteverschillen aan te leggen.

Direct contact opnemen