Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënGeïnspireerd door de Japanse tuin

Geïnspireerd door de Japanse tuin

Geïnspireerd door de Japanse tuin

Geïnspireerd door de Japanse tuin hebben we deze fraaie tuin gerealiseerd in Amersfoort. Ontdek en proef een vleugje Japan!

Een lijnenspel van bamboestokken

In de tuin zien we organisch gevormde lijnen. Kijk maar eens naar de borders waarin we op diverse plekken rechtopstaande bamboestokken zien staan. Deze bamboestokken vormen samen een harmonisch lijnenspel. Een bijkomend voordeel van de bamboestokken is het stukje extra privacy wat hiermee wordt gecreëerd. Met name voor de grote raampartij voorkom je hiermee de directe inkijk naar binnen.

Beplanting die goed aansluit bij de Japanse tuin sfeer

De borders zijn rijk gevuld met planten die zich in Nederland thuis voelen maar toch qua kleur en stijl heel goed passen bij de sfeer die je in een Japanse tuin proeft. Een mooi voorbeeld zijn de leibomen (Photinia fraseri ‘Red Robin’) die zijn geplant. De kleur van het blad, groen/rood, zien we heel vaak terug in de Japanse tuin. Ook de sierlijke grassen en de Magnolia passen fraai in deze tuin. De zijkanten van de borders zijn trouwens voorzien van een opstaande rand van Cortenstaal, zodat de strakke organische vormgeving gewaarborgd blijft.

Nog meer Japanse tuininvloeden

In de Japanse zentuinen zie je in vorm geharkte kiezelstenen liggen. Dat zien we in deze tuin niet. Met een knipoog naar de Japanse tuin zien we hier eigentijds grind liggen met daartussen stapstenen die een wandelpaadje vormen richting de entree. Heel leuk om te benoemen is dat onze BBAN- relatie (bouwbegeleider) zelf heeft gezorgd voor een aantal grote zwerfkeien, die een mooi plekje hebben gekregen. Deze natuurlijke zwerfkeien zie je vaak weer terug in Japanse rotstuinen. En ook de Japanse stenen lantaarn is door onze relatie toegevoegd aan de tuininrichting. Het zijn net die leuke details die deze eigentijdse tuin een extra vleugje van de Japanse tuinsfeer geven.

Houdt u van de sfeer van Japanse tuinen en wilt u ook zo’n mooie tuin? Dan kunt u gerust vrijblijvend contact met ons opnemen voor een persoonlijk tuinadvies. Wij denken graag met u mee.

Direct contact opnemen