Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadviesJapandi Tuin

Japandi Tuin

Japandi Tuin

Japandi tuin

In het interieur zien we dat de Japandi stijl trendy is. Omdat de tuin het verlengstuk is van de woning, is het mooi om een Japandi tuin te creëren waarin je proeft dat de woning en de tuin samen een eenheid vormen.

Waar moet je op letten?

Als wij een tuin ontwerpen, kijken we naar veel meer dan de stijl van het interieur. In de eerste plaats kijken we naar de stijl van de woning en naar de woonomgeving. Daar moet de toekomstige Japandi tuin mooi in opgaan. We willen de sfeer in elk geval rustgevend houden met warme elementen erin.

Mooie verharding in de Japandi tuin

Welke kleur straatwerk kies ik voor de Japandi tuin? Kijk eens goed naar de stijl van de woning en de kleur van de gevelstenen. Een te strakke, moderne invulling kan totaal misstaan bij een karakteristieke woning. Terwijl je met een combinatie van natuurlijke kiezels en rustieke tegels dan wel de juiste balans kan vinden. Is de woning modern, dan kan die strakke lijn rustig doorgetrokken worden in grote keramische tegels met een natuurlijke uitstraling.

Warme houtelementen

Met warme houtelementen kunnen we de tuin het typische Japandi karakter geven. Die houtelementen kunnen we bijvoorbeeld verwerken in erfafscheidingen, bij plantenbakken, maatwerk bankjes of tuinhuizen. Deze sfeerverhogende elementen krijgen een nog warmere uitstraling met goede tuinverlichting en levendig groen.

Groenblijvende beplanting

Om de rust in de tuin te bewaken, adviseren wij om vooral voor veel groen te gaan. Diepgroene bladeren contrasteren mooi bij zachte terrastinten. De Hakonechloa macra (Japans berggras) is bijvoorbeeld een mooi siergrasje. De meerstammige Japanse esdoorn met een prachtige groene kroon is een aanwinst voor de Japandi tuin. Maar ook een meerstammige Japanse pijnboom past erg mooi in deze sfeer. Een zorgvuldig uitgekozen boom is echt een blikvanger in de tuin. Door de boom te voorzien van tuinverlichting, zal deze extra shinen zodra het buiten schemerachtig wordt.

Wilt u genieten van een Japandi tuin die past bij uw woning en de woonomgeving? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk tuinadvies.

Direct contact opnemen