Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeVijver aanleggen

Een vijver aanleggen in je eigen tuin

Bent u een vijverliefhebber die geniet van vissen en prachtige waterplanten? En zou u graag een vijver willen hebben in uw eigen tuin? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij denken graag met u mee om een vijver aan te leggen die u mooi vindt en die heel goed bij de tuin en het landschap past.

Grote vijver of kleine vijver aanleggen?

Vaak wordt bij de aanleg van een vijver de hele tuin vernieuwd. Want er moet flink gegraven worden om de nieuwe vijver te maken. Een goede reden dus om te starten met een tuinontwerp. Naast de ligging van de borders, het gazon en de terrassen kunnen we heel mooi de vijver verwerken in het tuinontwerp. Als u twijfelt tussen de aanleg van een grote vijver of een kleine vijver kunnen we in het tuinontwerp goed visualiseren wat de mogelijkheden zijn. Zodat u precies weet wat u kunt verwachten voorafgaand aan de aanleg. Natuurlijk maken we ook direct inzichtelijk met welke kosten u rekening kunt houden. U ontvangt een heldere offerte.

De vijver graven

Een goede fundering van de vijver is noodzakelijk. Daarom kijken we al voordat we de vijver graven wat voor bodem er ligt. Zo kunnen we vaststellen of er geheid moet worden en hoe diep. Bij grote vijvers passen we vaak betonnen constructies toe. Maar bij veel vijversituaties kunnen we ook werken met een constructie van hout. Bovendien is deze oplossing geliefd omdat het prijsvriendelijker is. Als het graafwerk van start gaat, meten we de hoogtes goed uit en zorgen we dat het grondwerk er strak bij ligt. Alle vijvervoorzieningen, zoals het leidingwerk dat de grond ingaat, wordt vakkundig door ons aangelegd. Laat door onze specialisten uw vijver aanleggen. Want een goede basis is essentieel om te komen tot een fantastisch eindresultaat.

De vijver bouwen

Voordat we de vijver bouwen, hebben we al vastgesteld wat er moet gebeuren. We gaan aan de slag met het plaatsen van de muren, waarin de benodigde kanalen zijn verwerkt. Ook houden we met de bouw van de vijver rekening met de verlichting die in en rond de vijver komt. De bedrading en leidingen worden netjes uit het zicht weggewerkt. Of u nu kiest voor een rechthoekige vijver, ronde vijver of een organische  vijver, wij zorgen ervoor dat de vijver professioneel wordt opgebouwd met de juiste hoogteverschillen. Wanneer gewenst, nemen we ook een helofytengedeelte in de vijver op, waar het water doorheen stroomt. Dit staat niet alleen sierlijk, maar draagt op een natuurlijke wijze bij aan schoon en zuurstofrijk water.

Vijver aanleggen met folie

Om de vijver waterdicht te maken, wordt de vijverbak met vijverfolie afgedicht. Wij werken graag met een op maat gemaakte mal. Deze leveren we aan met de folie erin verwerkt. Want daardoor wordt het vijverresultaat nog strakker. Deze optie voorkomt namelijk onnodige vouwen in de folie. Het is overigens ook goed mogelijk dat onze hoveniers de folie ter plekke aanbrengen en plakken waardoor de vijver waterdicht is. Ook dan gaan we bij het aanleggen van de vijver voor het strakste eindresultaat.

Vijverfilter aanleggen

Een goed filtersysteem in de vijver mag zeker niet ontbreken, om de kwaliteit van het water te waarborgen. Situatieafhankelijk werken we met verschillende filters. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan doorstroomfilters, meerkamerfilters, drukfilters en beadfilters. Een voordeel van krachtige drukfilters is dat deze doorgaans weinig moeite hebben met hoogteverschillen in de vijver. De beadfliter werkt ook bijzonder goed. Deze kleine silo’s kunnen een groot vijveroppervlakte vrij houden van bacteriën en vuil. De grootte van de beadfilter is afhankelijk van de omvang van de vijver. Naast de diverse vijverfilters passen we skimmers toe om het wateroppervlak schoon te houden. Als er bomen en beplanting rondom de vijver staan, komen er toch vaak gevallen blad en dode insecten in de vijver terecht die het water vervuilen. We doen er alles aan om het vijverwater gezond te houden.

Het waterniveau op pijl houden

Het is bijzonder prettig als het waterniveau van de vijver automatisch bewaakt wordt. Daarom voorzien wij de vijver van een vulsysteem. In dit regelsysteem zit een metertje dat ervoor zorgt dat het water automatisch wordt bijgevuld. Bij het opbouwen van de vijver plaatsen we ook direct een overloop. Stel dat er sprake is van zware of langdurige regenval dan kan de vijver nooit overstromen en wateroverlast veroorzaken. Al onze voorzieningen zorgen ervoor dat het waterniveau mooi op pijl blijft.

Uw vijver aan laten leggen door onze professionals

Zoals u hebt gelezen, komt er heel wat kijken bij de aanleg van een vijver. Wilt u een vijver aanleggen? U kunt dit met een gerust hart uit handen geven aan onze hoveniers. Met onze jarenlange ervaring en expertise kunt u de gewenste vijver aan laten leggen waar u heel veel plezier aan zult beleven. Informeer vrijblijvend naar uw mogelijkheden voor een vijver op maat. Trouwens, nadat uw vijver is aangelegd, kunt u voor het toekomstige onderhoud altijd een beroep op ons doen!

Wilt u een vijver aanleggen?

Direct contact opnemen