Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënTuinverbouwing

Tuinverbouwing

Tuinverbouwing

In Hoevelaken hebben we een flinke tuinverbouwing achter de rug! In een nieuwe woonwijk, dichtbij het bos, mochten wij een fraaie tuin realiseren bij een twee-onder-één-kap-woning.

Stijlvolle entree

Tijdens de tuinverbouwing is heel wat grondwerk verricht voordat we konden starten met de opbouw. Maar het resultaat mag er zeker zijn! Aan de voorzijde van het huis zien we een bijzonder stijlvolle oprit. Kijk maar eens goed naar de details van het straatwerk. In het midden zien we het visgraatmotief dat aan de zijkanten is afgewerkt met strakke, donkere klinkers. Daarnaast zien we een fraaie randafwerking die de breedte en diepte van de voortuin extra benadrukt. Hetzelfde accent komt terug bij de entree richting de voordeur. Naast het strakke straatwerk is grind aangebracht, gecombineerd met organisch gevormde borders. Het geheel oogt chique.

Organisch gevormde borders

In de hele tuin zijn tijdens de tuinverbouwing organisch gevormde borders gecreëerd. Om deze vormen te waarborgen, zijn aan de zijkanten buiglatten aangebracht. Daardoor blijft het grind op de paden ook netjes waar het hoort. De borders zijn gevuld met een diversiteit aan planten. Het beregeningssysteem dat is aangelegd in de tuin, zorgt ervoor dat alle planten de juiste hoeveelheid water krijgen. Hier heb je dan zomers geen omkijken naar. In het najaar maken we het beregeningssysteem winterklaar, zodat dit tijdens koude winters niet kapot kan vriezen.

De tuinverbouwing van de achtertuin

Ook in de achtertuin heeft een flinke tuinverbouwing plaatsgevonden. Dat onze hoveniers veelzijdig zijn, is ook weer goed zichtbaar in deze tuin. In de achtertuin hebben we een houten, rechthoekige plantenbak op maat gemaakt. Tijdens het ontwerpen van de tuin is nauwkeurig gekeken naar de perfecte maatvoering van deze plantenbak. De verhoudingen van terras, tuininrichting en borders moeten wat ons betreft helemaal kloppen. Vanaf alle invalshoeken van de tuin is deze plantenbak een aanwinst. De beplanting is nog jong en het seizoen moet nog beginnen. Maar komende zomer zal deze plantenbak pronken in de nieuw aangelegde tuin.

Het houten vlonderterras

Dat vakmanschap nodig is om zo’n tuinverbouwing af te ronden, zien we ook terug in het fraaie vlonderterras dat is aangelegd. Want hier zit een flinke hoeveelheid zaagwerk in. De organische vormgeving van de borders, is ook verwerkt in het houten vlonderterras. Zodra je vanaf de openslaande deuren het terras oploopt, hoef je maar even naar links te kijken en je ziet hoe mooi de ronde belijning loopt. Ook de doorlopende terraslijn langs het grind en de beplante borders is een plaatje. Het vakkundige zaagwerk zien we trouwens ook op de vloer bij de verandapalen en regenpijpen. Alles is keurig afgewerkt.

Wilt u een tuinverbouwing door onze vakkundige hoveniers laten realiseren? Dan kunt u gerust vrijblijvend contact met ons opnemen voor een persoonlijk tuinadvies. Wij denken graag met u mee.

Direct contact opnemen