Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënTuinrenovatie in Leusden

Tuinrenovatie in Leusden

Tuinrenovatie van de voortuin en de achtertuin

Bij een eengezinswoning in Leusden hebben we de voortuin en de achtertuin gerenoveerd. Voordat de renovatie van start is gegaan, zaten we samen aan tafel om de tuinwensen te bespreken. De familie gaf aan graag een tuin te willen die onderhoudsvriendelijk is met mooie strakke lijnen. Een goede indeling met meerdere plekjes in de achtertuin om lekker te kunnen zitten, was ook een belangrijk aandachtspunt. Alle wensen hebben we verwerkt in een persoonlijk tuinontwerp.

Renovatie van de voortuin

De voortuin heeft een flinke metamorfose gekregen en ziet er door de tuinrenovatie strak en eigentijds uit. Er zijn een aantal strakke borders gecreëerd met een diversiteit aan planten. In de border die voor het raam van de woning staat, is een fraai boompje geplant die het directe zicht in de woning wegneemt. Naast de borders zien we grote tegels liggen. Met deze Oud Hollandse tegels wordt de tuin optisch flink vergroot.  De tegels zijn maar liefst 1 meter lang en 30 centimeter breed. Om de uitstraling van de tuin wat levendiger te houden, zijn deze grote tegels in wildverband gelegd.

Renovatie van de achtertuin

De achtertuin is door de tuinrenovatie ook compleet veranderd. Ook hier zien we een gebalanceerde verdeling tussen de groene borders en de terrassen. In het midden van de achtertuin hebben we een transparante afscheiding gemaakt van hard houten palen. Daardoor worden er in de achtertuin kamers gecreëerd, waar je een mooi loungebankje neer kunt zetten. Maar net zo goed kunnen hier een paar heerlijke ligstoelen staan. De familie wilde overigens ook graag de mogelijkheid houden om in de toekomst nog een schuurtje te kunnen plaatsen in de achtertuin. Bij de aanleg van de tuin hebben we hier al rekening mee gehouden. Zodat dit over een paar jaar ook nog gemakkelijk gerealiseerd kan worden.

De erfafscheiding is custom made!

Ook de houten erfafscheiding ziet er mooi strak uit. De klant gaf hier heel specifiek bij aan dat zij de houten planken graag dicht op elkaar verwerkt wilden zien. Omdat wij graag  ‘custom made’ werken, konden we ook aan deze wens uitstekend voldoen. We hebben een maatwerk erfafscheiding gemaakt met tussen elke plank een ruimte van 2 centimeter. De erfafscheiding is voorzien van een poortdeur. Deze poortdeur heeft aan de bovenzijde een verstevigende bovenlichting gekregen. Want wij hechten veel waarde aan het gebruik van hoogwaardige materialen. Maar ook het vakmanschap is minstens zo belangrijk om te komen tot dit duurzame en fraaie eindresultaat.

Keramische terrastegels in de achtertuin

Dat er kwalitatief hoogwaardige materialen zijn gebruikt bij deze tuinrenovatie zien we ook terug bij de tegelkeuze. In de achtertuin zijn keramische vloertegels gelegd die 60 bij 60 groot zijn en 2 centimeter dik. Deze tegels zijn gelegd in waterdoorlatend monokorn kwartsgrind. Keramische tegels zijn sterk en erg gemakkelijk te onderhouden. De kleur en structuur van deze tegels zal zelfs na jarenlang gebruik niet veranderen. In deze achtertuin zien we terrastegels met een rustige, zachte uitstraling. Het totaalplaatje is geweldig mooi geworden!

Bent u toe aan tuinrenovatie? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen voor een persoonlijk tuinadvies.

Direct contact opnemen