Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënTuinindeling bij een statige villa

Tuinindeling bij een statige villa

Tuinindeling in de vorm van een punt

Het maken van een mooie tuinindeling vraagt om veel tijd en aandacht. In Baarn hebben we bij een statige villa een nieuwe tuin gerealiseerd in de vorm van een punt. Het resultaat mag er zijn!

Een tuinindeling met strakke lijnen

Bij de indeling van de nieuwe tuin zien we een strak lijnenspel. Er zijn diverse terrassen gecreëerd waar je heerlijk beschut kunt zitten. Op elk plekje in de tuin word je omgeven door groen. Tijdens het indelen van deze driehoekige tuin hebben we met een timmermansoog gekeken naar een mooie verbinding tussen de terrassen, speelplek en het groen. De verhoudingen in het tuinontwerp moeten tenslotte helemaal kloppen om deze tuin op niveau te maken.

Weelderige beplanting

In deze strakke tuin is het zeker niet saai. De borders zijn voorzien van weelderige beplanting en van meerstammige heesters die de tuin heel levendig maken. Bovendien is de beplanting zo samengesteld dat er het hele jaar wat te beleven is in de tuin. De tuinverlichting die is aangebracht, maakt de tuin bij schemering fascinerend mooi. Als afscherming aan de straatzijde zijn voor het bestaande hekwerk (dat niet mocht worden verwijderd)  taxussen gepoot. Een taxus haag blijft het hele jaar prachtig groen. De statige villa springt als het ware uit het groen en straalt met deze tuin nog meer allure uit.

Het hele gezin geniet

Voor zowel de ouders als de kinderen is deze nieuw aangelegde tuin een heerlijke plek om te ontspannen. Tijdens het ontwerpen hebben we direct een plekje gecreëerd voor een ingegraven trampoline. Deze gaat nu volledig op in de tuinindeling en is goed bereikbaar via de staptegels. Vanaf het terras hebben de ouders zicht op de speelplek wanneer de kinderen een showtje willen geven en acrobatische sprongen maken. Bij het royale terras voor de woning zijn grote dak-moerbeibomen geplaatst. Hierdoor is dit terras een schaduwrijke plek geworden. Bovendien passen deze schitterende bomen perfect bij het aanzicht van de villa. In de punt van deze stijlvolle tuin zien we nog een terras met een nieuwe houtberging. Dit terras zal ingericht worden met een tuintafel. Zodat hier tijdens warme zomeravonden heerlijk lang getafeld kan worden..   

Bent u toe aan een nieuwe tuin en wilt u een maatwerk advies voor de mooiste tuinindeling? Neem dan gerust contact met ons op.

Direct contact opnemen