Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënTuin Zeist

Tuin Zeist

Tuin Zeist

Een voormalig schoolgebouw in Zeist uit 1929 is flink verbouwd en heeft een woonbestemming met zeven schitterende appartementen gekregen. Op deze unieke locatie hebben wij een nieuwe tuin aangelegd.

Een gebouw met bijzondere details

Op een paar sfeerfoto’s is het oorspronkelijke gevelbord nog te zien dat terugwijst naar de voormalige school. Kijk je even goed naar de andere foto’s dan vallen al snel de historische details op in het metselwerk, die het gebouw karakter geven. De nieuw aangelegde tuin Zeist past perfect bij de sfeer die het historische gebouw uitademt. Tuin Zeist is stijlvol en heel natuurlijk ingericht. De sfeer laat je terug mijmeren naar de tijden van vroeger maar dan wel met de gemakken van nu! De tuin is namelijk voorzien van een beregeningssysteem. Dat is erg prettig omdat we inmiddels heel wat droge zomers hebben gehad. Zelf hoef je dan niet meer te gaan sproeien, maar kan je gewoon lekker genieten van de tuin en het mooie weer.

Oog voor zichtlijnen

Als we kijken naar de sierbestrating, dan zien we dat de waaltjes in verschillende verbanden zijn gelegd. Daardoor ontstaan paden met duidelijke zichtlijnen richting de terrassen. Op het brede pad bij de toegang zijn de waaltjes in een visgraatmotief gelegd met een fraaie strek ernaast. Het sierstraatwerk ziet er op deze manier bijzonder stijlvol uit.

Natuurlijke producten

In tuin Zeist zijn twee rondgevormde terrassen gecreëerd waar Gravimex als verharding is toegepast. Dit materiaal draagt bij aan de natuurlijke uitstraling van de tuin. We zien dat in de tuin nog meer natuurlijke materialen zijn verwerkt. Zomaar wat voorbeelden zijn het kastanje houten hek, een hoog schapenhek en het hazelaarscherm dat geplaatst is bij de meidoorn. Daarnaast is er in tuin Zeist een grote verhoogde plantenbak gemaakt van het materiaal Cortenstaal. Na verloop van tijd zal deze strak gevormde plantenbak een nog warmere uitstraling krijgen door de kenmerkende roestkleur.

Veel verschillende planten in tuin Zeist

We gaan hier niet alle bomen en planten benoemen die in tuin Zeist zijn ingeplant. Maar we kunnen u wel verzekeren dat het heel veel verschillende soorten zijn. Daardoor is er het hele jaar veel te beleven in de tuin. Een tweetal soorten bomen die erg mooi in deze tuin passen, lichten we er even uit.  Wij houden bijvoorbeeld erg veel van de Amelanchier lamarckii (krentenboom). In deze tuin is een meerstammige krentenboom geplant. Deze sierheester bloeit prachtig in het voorjaar. Bovendien lokken de zwartblauwe besjes (die gevormd worden na de bloei) vogels die hier heerlijk van gaan smikkelen. Hoe leuk is dat om naar te kijken! In het najaar krijgt deze boom een warme oranjerode herfstkleur. Ook de Malus Evereste (sierappel) is een aanwinst voor de tuin. Deze boom bloeit eveneens in het voorjaar. Maar richting het najaar komen er sierappeltjes aan de boom die een mooie rode kleur krijgen. Deze appeltjes blijven lang hangen en zorgen dus ook in de winter voor extra kleur in de tuin. Bovendien zijn er weer vogeltjes voor wie deze sierappeltjes een lekkernij zijn in de winter. Onze hoveniers beschikken over veel bomen- en plantenkennis. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden om uw tuin te verrijken met nieuwe bomen en planten.

Een vleugje romantiek

Dat tuinmeubilair ook veel kan doen met de tuinsfeer, bewijst tuin Zeist. De vormgeving van de tafel, bank en stoeltjes geven de tuin een romantische aanblik. Onze complimenten voor deze smaakvolle keus!  Wij wensen onze relatie veel fijne en liefdevolle genietmomenten toe op dit heerlijke plekje in de tuin.

Woont u op een unieke locatie en bent u geïnspireerd door tuin Zeist? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk tuinadvies.

Direct contact opnemen