Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënTuin Soest

Tuin Soest

Tuin Soest, aangelegd in de herfst

De herfst is een prachtig seizoen om een nieuwe tuin aan te leggen. Vaste planten en heesters die gepoot worden in vruchtbare grond krijgen een goede start en zullen in het voorjaar flink groeien en prachtig blad krijgen. Tuin Soest is zo’n nieuw aangelegde herfsttuin met prachtige organische lijnen.

Stijlvolle voortuin met organische lijnen

Tuin Soest kenmerkt zich door het organische lijnenspel dat we zien in de borders. Om deze ronde lijnen in de borders te waarborgen, hebben we buiglatten gebruikt als randafwerking. Een bijkomend voordeel is dat de aarde en de beplanting netjes binnen de borders blijven. Zonder deze randafwerking zou er bij een flinke regenbui veel aarde over het grind heenvloeien, waardoor het strakke aanzicht verdwijnt. Naast het grind hebben we een diepe lijn gecreëerd met straatwerk. Zowel de woning als de achterliggende schuur zijn bereikbaar via het strakke pad. Het pad vormt een stijlvolle onderbreking in de tuin en maakt de indeling direct heel helder.

Levendige beplanting in tuin Soest

In Tuin Soest is veel afwisseling te zien in de beplanting. Groenblijvende planten, zoals de Rhododendrons en taxussen zijn gecombineerd met siergrassen en varens. Daarbij zijn er bloeiers geplant in de rustige kleurstelling, roze, wit, paars en blauw. Naast de afwisseling in kleur zien we ook verschil in hoogtes. Het beeld is levendig en vooral heel afwisselend. De meerstammige heesters die sieren in tuin Soest zijn zorgvuldig uitgezocht op de mooie stamvorm en kleur. Deze passen perfect bij het organische beeld van deze stijlvolle tuin.

Hekwerk met groene klimop

De meeste huishoudens hebben tegenwoordig een serie kliko’s bij de woning staan voor het sorteren van afval. Voor deze afvalcontainers moest ook een plekje gemaakt worden in tuin Soest. Om het aanzicht hiervan te verfraaien, hebben we rondom de kliko’s een hekwerk geplaatst. Bij het hekwerk zijn hedera’s geplant. Deze klimop groeit hard. Daardoor zal binnen afzienbare tijd het hekwerk prachtig groen zijn. Een leuk weetje! Als je zomers last van maden hebt in de groene kliko, knip dan een tak van de hedera af en doe die in de afvalcontainer. Zo heb je een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen maden direct binnen handbereik.

Bent u toe aan een nieuwe tuin en geïnspireerd door tuin Soest? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen