Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënTuin met grind

Tuin met grind

Tuin met grind

Een tuin met grind ziet er chique en natuurlijk uit. Heel fraai vinden wij de combinatie van grind met organisch gevormde borders. Geniet mee van deze nieuw aangelegde tuin in Hoevelaken!

Een brede oprit van grind

In Hoevelaken is deze tuin gesitueerd bij een moderne nieuwbouwwoning. De opzet is heerlijk ruim. Dat resulteert tot een mooie brede oprit voor de garage waar twee auto’s naast elkaar kunnen staan. Natuurlijk is het belangrijk dat de ondergrond van het grind goed stabiel is en niet verzakt. Tijdens het grondwerk zorgen we voor een stabiele bodem, waarop het drukverdeeldoek en de honingraatmatten worden gelegd. Het grind geeft het aanzicht van de woning een luxe uitstraling en heeft nog een groot voordeel. Namelijk de waterdoorlatendheid bij flinke regenbuien is erg prettig. Dit voorkomt wateroverlast tijdens natte periodes.

Organisch gevormde borders

Tussen het grind zijn op diverse plekken in de tuin organisch gevormde borders gecreëerd. In deze borders is een diversiteit van planten te zien met verschillende hoogtes. Kijk maar eens naar de speelse taxuswolk bij de poortdeur. Deze ontneemt het directe zicht op de achtertuin. Een soortgelijke taxuswolk is ook gecreëerd als camouflage bij een houten opbergplek voor de gasflessen van de haard. Aan de zijkant van het huis is direct naast de woning nog plek voor een bankje. Ook hier zit je heerlijk tussen het groen. Op deze foto’s is de beplanting net ingeplant. Over een jaar ziet de tuin er al veel voller en weelderiger uit.

Moderne en luxe materialen

In de tuin met grind zijn veel moderne en luxe materialen toegepast. Kijk maar eens naar de fraaie erfafscheiding en de zwarte poortdeur. Een bijzonder leuk detail om te vertellen is de veelzijdigheid van de geplaatste erfafscheiding. In deze tuin zijn de zwarte, houten planken verticaal bevestigd en aan de zijde van de buren zien we horizontale planken met een warme houtkleur. Ook in de achtertuin zien we grind en organisch gevormde borders. Maar daarnaast is er een strak gazon gemaakt dat heerlijk is in de zomer. Het gazon geeft de tuin niet alleen een groen aanzien maar zorgt ook direct voor natuurlijke verkoeling in de tuin tijdens periodes van warmte. Voor het gazon staan twee grote plantenbakken die gemaakt zijn van het duurzame materiaal Cortenstaal. In de complete tuin is beregening aangelegd en ook deze twee plantenbakken zijn voorzien van een beregeningssysteem. Natuurlijk is er ook aan heerlijke zitplekjes gedacht in deze achtertuin. Direct achter de woning is een fraai terras gemaakt waar keramische tegels liggen. Deze tegels hebben een moderne uitstraling en zijn heel praktisch in het onderhoud. Aan de achterzijde van de tuin hebben we een terras gemaakt van composieten vlonderplanken. Het aanzicht vormt een vriendelijke afwisseling en heeft bovendien weer als groot voordeel dat het regenwater gemakkelijk wegloopt.

Aan elk plekje is gedacht

Onze relatie wilde graag een buitenkeuken in de tuin. Ook hier is een beschut plekje voor gecreëerd. De buitenkeuken staat op een tegelterras en daarvoor zien we het grind in de tuin weer terug. Zelfs de kliko’s hebben een beschut plekje gekregen tussen een klein hekwerk waar klimop tegenaan is geplant. Aan elk plekje is gedacht om het tuinplezier optimaal te maken voor onze relatie uit Hoevelaken!

Wilt u ook genieten van een unieke HDV tuin met grind? Dan kunt u gerust vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij denken graag met u mee.

Direct contact opnemen