Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënTuin Bussum

Tuin Bussum

Tuin Bussum

De tuin is het verlengstuk van de woning en moet daarom mooi aansluiten bij de woning en de woonomgeving. Tuin Bussum is een mooi voorbeeld!

Woonwijk met statige huizen

In een woonwijk met statige huizen met fraaie details mochten wij tuin Bussum renoveren. Extra belangrijk was aandacht voor hoogteverschillen in de tuin. Voor het straatwerk is gekozen voor het hergebruik van de gebakken klinkers die qua karakter netjes aansluiten bij de stijl van de woning. De aanschaf van deze gebakken klinkers is een duurzame keus geweest. Ze zijn namelijk kleurvast. Dit in tegenstelling tot betonklinkers die niet kleurvast zijn en dus eigenlijk altijd vervangen moeten worden voor nieuw straatwerk bij een tuinrenovatie.

Ronde vormen bij de borders

De borders in tuin Bussum zijn aan de zijkanten afgewerkt met damwand. Hiermee kunnen de verschillen in hoogte mooi worden verwerkt. Tegelijkertijd heeft dit materiaal een warme en natuurlijke uitstraling. In de borders is een gebalanceerde variatie aan planten verwerkt, zodat er alle seizoenen wat te beleven is in deze tuin. Ook is er gewerkt met verschillende lagen in de beplanting met de hoogtes. Aan de zijkanten bij de straat staan hoge laurierstruiken die bijdragen aan een stuk privacy in de tuin. Naar binnen toe wordt de beplanting geleidelijk aan lager.

De entree van tuin Bussum

Helemaal in stijl met de randafwerking van de borders is de entree gecreëerd van tuin Bussum. We hebben een mooie trap gemaakt. Aan de zijkant van de trap zien we dat de klinkers naar boven toe zijn gelegd. Deze lopen mooi mee met de ronde damwandafwerking naast de borders. Aan de voorzijde wordt een looppoort geplaatst in dezelfde stijl als het bestaande hekwerk. Zo vloeien in tuin Bussum nieuwe en bestaande materialen samen tot een stijlvolle tuin waar weer jarenlang van wordt genoten!

Wilt u de tuin laten renoveren en bent u geïnspireerd door tuin Bussum? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend tuinadvies.

 

Direct contact opnemen