Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënTuin bij zorginstelling

Tuin bij zorginstelling

Tuin bij zorginstelling in Zeist

Op een bosachtig perceel van ongeveer 2500 m2 hebben wij de riante tuin bij een zorginstelling in Zeist aangelegd. Bij dit nieuwe pand pronkt nu een heerlijke leeftuin!

Het tuinontwerp

Voordat deze riante tuin bij zorginstelling Zeist kon worden aangelegd, hebben we een tuinontwerp gemaakt. Dit is gebeurd met veel aandacht voor organische lijnen, groenblijvende structuren en met oog voor ontspanning. Het volledige perceel heeft bijna de vorm van een half hart, dat rondom voorzien is van een groenblijvende structuur. Daarvoor zijn heel gaaf bloeiende borders gecreëerd, waardoor je uitgenodigd wordt om een wandeling te maken over de kronkelende paden. Om de natuurlijke uitstraling te waarborgen, zijn deze goed bewandelbare paden voorzien van geel gravimex. Uiteraard zijn in het tuinontwerp ook veel ontspanningsplekken gecreëerd. Zodat je in de nieuwe tuin heerlijk tot rust kunt komen, gezellig met elkaar kan praten of leuk spelletjes kunt spelen.

Rustgevende plekjes in de tuin bij zorginstelling Zeist

Tijdens het wandelen op de paden kom je in deze belevingstuin diverse plekjes tegen waar je even kunt neerstrijken op een bankje. In de toekomst zullen er nog een aantal fraaie ornamenten worden toegevoegd die de tuin verder aankleden. De eerste watertafel die gemaakt is van het materiaal cortenstaal heeft al een mooie plek gekregen. Stromend water leeft en dat verveelt nooit. Je blijft ernaar kijken, helemaal als je vogeltjes ontdekt die een verkwikkend bad nemen. Dan is er nog een extra voordeel. Tijdens onderlinge gesprekken op dit rustgevende plekje zal je meer privacy ervaren door het zachte geruis van water op de achtergrond.

Fris gazon in de tuin

Een fris gazon mag in zo’n grote tuin niet ontbreken. Want het groene gras zorgt niet alleen voor een fris aanzicht maar ook voor verkoeling tijdens de warme zomermaanden. Sierbestrating wordt door de zon tijdens de warmste zomerdagen enorm verwarmd, waardoor je hier niet met je blote voeten overheen hoeft te lopen. Hoe heerlijk is het dan om je schoenen of slippers uit te trekken en gewoon even het frisse gras onder je voeten te voelen. Ons advies: “Vul je picknickmand met allerlei lekkers en zoek een mooi plekje op het groene tapijt om jezelf lekker te verwennen!”

Er is flink wat afgetimmerd

Er zijn flink wat timmerwerkzaamheden verricht in de tuin bij zorginstelling Zeist. Op de foto’s zie je slechts een klein gedeelte van de houten erfafscheiding die in totaal wel 60 meter lang is. Onze hoveniers hebben hard gewerkt om te komen tot dit stevige en strakke eindresultaat. Ook hebben zij de goed bereikbare houten fietsenstalling gebouwd. Het toegepaste hout van deze fietsenstalling is volledig afgestemd op het hout dat is gebruikt op het nieuwe pand van de zorginstelling. Zodat alles eenheid uitstraalt.

Schitterende plantendiversiteit

Zoals in het voorwoord al is beschreven, zijn er voor de groene structuren die langs de randen lopen levendige borders gecreëerd. Nog maar vier maanden voorafgaand aan deze fotoreportage is alles ingeplant en moet je nu eens kijken hoe rijk de tuin bloeit! Al die bloeiers vrolijken de tuin op. En dan hebben we nog niet eens het beeld te pakken van dansende vlinders en hongerige hommels die actief op zoek zijn naar nectar. En dat alles met gratis achtergrondmuziek, dat wordt verzorgd door de vogels die naar hartenlust zingen in het nabijgelegen bos.

Geautomatiseerd beregeningssysteem in de tuin

Om te zorgen dat al het groen voldoende vocht krijgt, is bij de aanleg van de tuin bij zorginstelling Zeist rekening gehouden met een automatisch beregeningssysteem. Al het groen krijgt voldoende vocht om heerlijk te kunnen groeien en bloeien. Bovendien heb je er dan zelf geen omkijken naar. Hoe voller de borders worden, hoe minder het onkruid gelegenheid krijgt om te kunnen groeien. Ook dat scheelt weer in de onderhoudswerkzaamheden van deze riante tuin.

Verzorgen van tuinonderhoud bij de zorginstelling

Na de aanleg van de tuin, verzorgen wij ook met alle liefde het onderhoud ervan. Samen met de opdrachtgever stemmen we af welke werkzaamheden zij graag uit handen willen geven en hoe vaak we langskomen om dit verder te verzorgen. Zo plannen wij bij onze opdrachtgevers wekelijks maairondes in om het gras mooi kort te houden. Ook het snoeien van hagen doen we op de meest geschikte momenten van het jaar. Met vakkundig tuinonderhoud zorgen wij ervoor dat het oorspronkelijke tuinontwerp met de heldere zichtlijnen prachtig in stand blijft.

Wilt u een tuin bij een zorginstelling laten aanleggen? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk tuinadvies.

Direct contact opnemen