Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënTuin Barneveld

Tuin Barneveld

Tuin Barneveld, aangelegd met een vijver en een veranda

Voor een relatie die een woning had gekocht in Barneveld, hebben wij deze schitterende tuin aangelegd. Bent u op zoek naar tuininspiratie? Proef dan de sfeer van tuin Barneveld met een mooie vijver en een heerlijke veranda.

Een verrassend mooi tuinontwerp

Onze relatie gaf aan erg te genieten van een vijver in de tuin. Daarom is hier tijdens het ontwerpen van de achtertuin flink rekening mee gehouden. De vijver is aangelegd in de vorm van een L-model. Daardoor loopt deze door tot vlakbij de achterzijde van de woning. Zelfs binnen in de woning kijk je door het raam uit op de rustgevende aanblik van de vijver. Maar buiten geldt precies hetzelfde. De vijver is vanaf alle invalshoeken van de tuin te bewonderen. We zien dat de tuin extra diep oogt door het houten pad dat door middel van een verdieping zelfs als een bruggetje over de vijver heen loopt. Naast het pad zien we de organische lijnen die zijn gecreëerd met grind en ronde borders.

Veel plantenvariatie in de borders en een stijlvolle moestuin

Er is veel plantenvariatie te ontdekken in tuin Barneveld. Naast de groenblijvende planten zien we bijvoorbeeld de rode Japanse Esdoorn die na verloop van tijd prachtig over de vijver zal gaan hangen. En bij de veranda pronkt de vingerplant met haar fris groene blad. Maar aan bloeiende bloemen is ook geen gebrek. Kijk bijvoorbeeld eens naar de lavendelblauwe bloemen van de Nepeta (ook wel kattenkruid genoemd). Van deze langbloeiende plant heb je de hele zomer plezier. Zou u het ook leuk vinden om thuis een heuse moestuin te hebben in de achtertuin? In het ontwerp van tuin Barneveld hebben we dit gelijk meegenomen. Daardoor past de uitstraling van deze stijlvolle moestuin helemaal bij het totaalplaatje. Heerlijk toch, om verse kruiden, een kropje sla of een handje aardbeien te plukken in je eigen tuin!

Waar gaan we zitten in tuin Barneveld?

In de tuin zijn maar liefst drie fijne zitplekjes aanwezig met uitzicht op de vijver. Deze zitplekjes zien we achterin de tuin, aan de rechterzijde van de tuin naast de vijver en natuurlijk in de veranda. Kies het meest aangename plekje uit om even te ontspannen. In de veranda kan je overdag heerlijk beschut zitten, maar richting de avond geniet je hier optimaal van de warmte en de laatste zonnestralen van de dag. Omdat de veranda vlakbij de woning staat, loop je gemakkelijk heen en weer voor een hapje en een drankje. Hier zullen heel wat uurtjes worden doorgebracht! De zijkant van de veranda is voorzien van verticale lamellen. Wanneer deze lamellen openstaan, profiteer je optimaal van het uitzicht op deze schitterende tuin. Maar wil je liever wat meer beschut zitten, dan is het ook goed mogelijk om de lamellen te sluiten.

De voortuin helemaal in stijl met de achtertuin

De voortuin vormt samen met de achtertuin een esthetische eenheid. Want ook hier zien we het grind, groen en de organische vormgeving terug. Ook de diepe zichtlijn is zichtbaar in de voortuin. Die hebben we gecreëerd met een lang tegelpad tussen het grind van de oprit. De lichte kleur van het grind en de tegels vormen een fris contrast met de gevelstenen van de woning. Onze hoveniers hebben van tuin Barneveld een unieke HDV tuin gemaakt!

Wilt u ook zo'n mooie tuin als tuin Barneveld? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen voor een persoonlijk tuinadvies.

Direct contact opnemen