Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënStrakke tuin in Nijkerk

Strakke tuin in Nijkerk

Strakke tuin met duidelijke zichtlijnen

In Nijkerk is een stijlvolle nieuwbouwwoning gerealiseerd met een moderne uitstraling. Bij deze eigenzinnige woning hoort een strakke tuin met duidelijke zichtlijnen.

Het tuinontwerp

Het tuinontwerp is al tot stand gekomen op basis van de bouwtekeningen. De verhoudingen van het straatwerk, de terrassen, gazon en borders zijn zo uitstekend in balans gebracht. Het geheel ziet er niet alleen fraai uit, maar is tegelijkertijd ook heel functioneel in het gebruik. Want kijk bijvoorbeeld naar de oprit. Hier kunnen gemakkelijk meerdere auto’s staan. De achtertuin is ingericht met diverse terrassen. Daardoor kun je kiezen voor een warm plekje in de zon of juist voor een schaduwrijk plekje om heerlijk een boek te lezen.

Modern straatwerk en strakke taxushagen

De gebakken klinkers hebben een eigentijdse, donkere kleur die goed past bij de gevelstenen van de woning. Voor de terrassen zijn grote, grijze betontegels gebruikt die de tuin optisch verbreden. Deze breedtelijnen zien we ook terug in de strakke taxushagen.

Een royaal gazon

In zowel de voor- als achtertuin zijn graszoden gelegd. Het royale gazon ziet er fris groen uit. Bovendien is een grastapijt aan te raden in Nederland. Want in Nederland is sprake van zowel regenachtig als zonnig weer. Bij regenachtige periodes vindt het regenwater gemakkelijk een weg naar de bodem. Daardoor is er veel minder snel sprake van wateroverlast. Gelukkig schijnt de zon ook regelmatig! Als er zomers periodes zijn met echt warm weer, wordt het straatwerk ook flink warm. Het groene gazon draagt dan bij aan een stukje verkoeling in de tuin.

Een mooie plantendiversiteit in de borders

Er is voor een mooie plantendiversiteit gekozen in deze strakke tuin. Diverse borders zijn winterhard en groenblijvend. De witte Rhododendron is daar een mooi voorbeeld van maar ook de Skimmia. Naast deze planten zijn er prachtige siergrassen toegepast in de tuin. Na verloop van tijd zullen de borders helemaal groen zijn, waardoor onkruid veel minder kans krijgt om te groeien. De strakke tuin zal dan steeds onderhoudsvriendelijker worden, zodat er flink veel tijd over blijft om te genieten!

Gaat u een woning bouwen en wilt u genieten van een fraai aangelegde tuin? Dan kunt u gerust vrijblijvend contact met ons opnemen voor een persoonlijk tuinadvies.

Direct contact opnemen