Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënStijlvolle tuin

Stijlvolle tuin

Stijlvolle tuin

Een stijlvolle tuin is tijdloos en goed voor jarenlang tuinplezier. In Hoevelaken hebben onze hoveniers een prachtige tuin gerealiseerd waarin een diversiteit van materialen samensmelten tot dit prachtige eindresultaat.

Een sierlijke voortuin

In de nieuwe voortuin zien we veel groen en organisch gevormde borders tussen het grijze grind. Aan de voorzijde is er voor het raam een slanke boom geplant die zorgt voor meer privacy in de woning. Naast deze boom zien we nog een aantal sierlijke bomen staan die sfeer brengen aan het moderne karakter van de tuin. In het bijzonder noemen we de olijfboom die een beschut plekje heeft gekregen bij de erfafscheiding. Opvallend mooi is de kleur van het blad van deze boom. Ook bij schemering zal deze boom pronken doordat de boom aangelicht wordt door de grondspot. Naast de visuele aantrekkingskracht van verlicht groen geeft extra verlichting in de tuin ook een prettig gevoel van veiligheid.

De stijlvolle achtertuin

Ook de achtertuin is bijzonder stijlvol. Het tuinontwerp is mooi gebalanceerd en de toegepaste materialen passen uitstekend bij elkaar. De erfafscheiding in deze tuin heeft een natuurlijke houtkleur. Ergens halverwege zien we een rechte naad tussen de horizontale planken. Waarom zou u misschien denken? De kavel van de achtertuin loopt niet helemaal recht en daarom loopt de erfafscheiding mooi mee met de erfgrens. De natuurlijke houtkleur van de erfafscheiding zien we trouwens ook terug in de vlonderterrassen. Deze vlonderplanken zijn namelijk van FSC hardhout.

Een mooi lijnenspel

In de achtertuin zien we borders met sierlijke ronde lijnen. Een fraai detail om te benoemen, is dat de border met ronde lijnen nabij de erfafscheiding het vlonderterras inloopt. Kijk maar eens naar de ronde afwerking van de vlonderplanken achter de border. Ook de maatwerk plantenbak is verlengd tot in het vlonderterras. Zo ontstaan hele mooie verbindingslijnen.

Genieten in de jacuzzi

Op zoek naar extra ontspanning in de tuin? In deze stijlvolle tuin staat een heuse jacuzzi. Deze heeft een afgeschermd plekje gekregen in de achtertuin. Voor de jacuzzi is namelijk een ronde border gemaakt die rijk gevuld is met Taxussen. In het midden staat een sierlijke boom die in het voorjaar weer volop blad zal gaan dragen, waardoor je meer privacy in de jacuzzi zult ervaren. De Taxussen blijven trouwens wel het hele jaar door mooi groen.

Grijze keramische tegels en zebra grind

In het hart van de achtertuin ligt een keramisch tegelterras, waar gemakkelijk een mooie tuinset kan staan. Tegelijkertijd is hiermee een praktische doorgang gecreëerd vanaf de openslaande deuren van de woning richting de veranda achterin. Naast het tegelterras zien we zebra grind liggen. De gemêleerde kleuren geven de tuin een frisse en levendige look.

Rijk gevulde borders in deze stijlvolle tuin

De stijlvolle achtertuin heeft rijk gevulde borders. Op deze foto’s vallen de groenblijvende Taxussen op. De rest van de beplanting is nog erg jong en zal nog lekker gaan groeien. Er is op de foto’s een eenzame bloeier te ontdekken. Dat is de Helleborus die ook wel kerstroos wordt genoemd. Deze plant komt bij de kwekerij vandaan, maar bloeit normaal gesproken vanaf januari tot eind april. De beplanting is in elk geval zo samengesteld, dat deze stijlvolle tuin elk seizoen boeiend is. Ook in de achtertuin is tuinverlichting aangebracht. De Japanse esdoorn bijvoorbeeld met het fraaie rode blad ziet er verlicht bijna sprookjesachtig uit. Op de tuinfoto’s is goed te zien dat de tuin in de herfst is aangelegd. Deze stijlvolle tuin zal na verloop van tijd alleen maar mooier worden wanneer de beplanting goed is aangeslagen. Hoe leuk is het om de komende seizoenen te genieten van al het jonge groen dat gaat groeien en bloeien! Wij wensen onze relatie in elk geval veel ontspannen genietmomenten toe in deze stijlvolle tuin!

Wilt u ook genieten van zo’n stijlvolle tuin? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Direct contact opnemen