Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënStadstuin

Stadstuin

Stadstuin Amersfoort

In stadstuin Amersfoort draait het om groen! Direct na de eerste oogopslag word je verrast door de schitterende pergola’s die als het ware een welkomstboog vormen. En dat aanzicht zal alleen maar fraaier worden, wanneer de rozen groeien en de pergola’s verrijkt worden door de bloeiende rozen.

Een gezonde bodemstructuur

Voordat deze schitterende stadstuin is aangelegd, zijn we gestart met het grondwerk. Dat was echt noodzakelijk. Zoals we vaak zien bij nieuwbouwwoningen was er bij de aanleg van de oorspronkelijke tuin onvoldoende aandacht geschonken aan de bodem. Deze was bikkelhard, waardoor het water slecht weg kon lopen en er nauwelijks sprake was van bodemleven. Deze harde laag hebben we doorbroken en we hebben de tuin vervolgens voorzien van een flinke hoeveelheid vruchtbare grond.  Zo krijgt de beplanting in de nieuwe stadstuin direct een goede start om goed te kunnen groeien.

Een stadstuin vol verrassingen

Voordat deze stadstuin is aangelegd, hebben we op basis van de wensen van de klant een tuinontwerp gemaakt. Omdat het om een moderne woning gaat, hebben we een tuinontwerp gecreëerd dat perfect bij deze woning past. Ook hebben we samen gekeken naar de praktische aspecten. De oprit met carport van onze relatie ligt namelijk achter de achtertuin. Daardoor wil je graag een goede doorgang om de boodschappen gemakkelijk naar binnen te kunnen dragen. Deze doorgang is bijzonder fraai geworden. We zien een tegelpad met stijlvolle pergola’s. Zodra we bijna bij de achterdeur komen, zien we een tweetal klinkerlijnen over het tegelpad lopen. Deze geven optisch een verlenging aan de boog van pergola’s en tegelijkertijd zijn deze klinkers mooie verbindingslijnen binnen de tuin. Bovendien hebben we op deze manier gewaarborgd dat de zonwering in deze stadstuin onbelemmerd kan worden gebruikt.

Veel kleurrijke beplanting en wintergroen

In deze stadstuin is veel te beleven. Vanuit het middelste terras word je omgeven door groen en kleurrijke beplanting. Een mooi contrast bij de strakke pergola’s en rechthoekige terrastegels zijn de hagen van Portugese laurier. Deze weelderige hagen geven leven aan de tuin. Op de nieuwe erfafscheiding hebben we een raamwerk geplaatst, dat is opgesierd met de Toscaanse jasmijn. En dan staat er nog zo’n juweeltje in de tuin! En dan bedoelen we niet het prachtige kunstwerk dat ook beslist bezienswaardig is, maar de Cornus kousa. Wat is dat nu al een plaatje in deze nieuw aangelegde stadstuin! Het aangelegde beregeningssysteem zorgt ervoor dat alle planten de juiste hoeveelheid water krijgen om goed te kunnen groeien.

Met aandacht voor details

In de stadstuin is veel aandacht geschonken aan details. In het tegelpad bijvoorbeeld, zien we diverse ingebouwde spots. Deze spots zorgen ervoor dat het pad ook ’s avonds als het donker wordt goed toegankelijk is. Bovendien worden de pergola’s er mooi door uitgelicht. Ook onder diverse grote heesters is verlichting aangebracht, waardoor de tuin bij schemerlicht sprookjesachtig mooi blijft. Nog een stijlvol detail dat we onder de aandacht willen brengen, is de overgang van het tegelwerk van het tuinpad richting de oprit. Het tuinpad loopt als het ware de oprit in. Op één van de onderstaande foto’s is dit bijzonder goed zichtbaar.

Metamorfose van de voortuin

Naast de achtertuin heeft ook de voortuin een metamorfose ondergaan. Qua materialen is deze helemaal in stijl met de achtertuin. Omdat de voortuin veel wind vangt en zeer schaduwrijk is, hebben we hier met de beplanting zorgvuldig rekening mee gehouden. Een mooie blikvanger in de voortuin is de groenblijvende Viburnum tinus en de meerstammige heester nabij de voordeur. Ook de voortuin is mooi gebalanceerd ingericht, door strak tegelwerk te combineren met grind en heerlijk veel groen. Nadat onze hoveniers hun werkzaamheden hadden afgerond, troffen zij een heel enthousiaste relatie aan. Maar dat kan ook haast niet anders als je mag genieten van zo’n prachtige stadstuin! 

Bent u toe aan een nieuwe tuin en vindt u deze stadstuin inspirerend? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk tuinadvies.

Direct contact opnemen