Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënSfeervolle tuin

Sfeervolle tuin

Sfeervolle tuin

Warme houtaccenten, veel groen en ronde vormen komen samen in deze sfeervolle tuin die we mochten realiseren in Nijkerk. In de oude tuinsituatie was er sprake van veel beton en weinig groen. Daar mochten we verandering in brengen!

Een tuin die zorgt voor verbinding

In deze sfeervolle tuin zien we ronde lijnen rondom de borders, het gazon en in het straatwerk. Er is een mooie verbinding ontstaan vanaf de woning richting de veranda die aan de achterzijde van de tuin is gesitueerd. Om die verbinding nog eens extra te onderschrijven, hebben we het nieuwe straatwerk een stukje verlengd in de entree van de veranda. Deze gebakken klinkertjes zijn keihard en blijven ook na verloop van jaren mooi kleurvast.

Wat te doen als er sprake is van hoogteverschil?

Helaas was er in de oude tuinsituatie sprake van wateroverlast bij een flinke regenbui. Want er was sprake van een behoorlijk hoogteverschil in de tuin. Daarom hebben we bij de aanleg van de nieuwe tuin dit probleem ook direct opgelost door te werken met kleine niveauverschillen in het straatwerk. Er is een afstap gecreëerd vanaf de woning richting de tuin. Deze afstap is aan de zijkant afgewerkt met damwand. Dit natuurlijke materiaal past mooi bij de overige houtaccenten in de tuin.

Speelse houtaccenten in de sfeervolle tuin

In de tuin staat een grote pergola, die gemaakt is van acacia hout. Dit hout heeft nog steeds de natuurlijke vormgeving, waardoor het een speels effect krijgt. Deze speelse houtvormen zien we ook terug in de houten afscherming die we hebben gemaakt bij de kliko’s. Het is niet alleen een praktische oplossing, maar ook direct een fraaie oplossing om de tuin gezellig aan te kleden. Om de tuin in balans te houden en om hoogte te creëren, zien we in een border aan de zijkant nog een keer drie houten staanders staan van acacia hout. Tenslotte wil ik de houten regenton nog onder de aandacht brengen. Deze duurzame wateropvang past prachtig in het geheel.

Veel bloeiende vaste planten

In deze sfeervolle tuin is het hele jaar veel te beleven. De tuin is verrijkt met veel bloeiende vaste planten. Deze planten zijn bovendien aantrekkelijk voor insecten, zoals hommels en vlinders. Nu zullen de kinderen zich sowieso goed kunnen vermaken in deze sfeervolle tuin. Want tussen de grote pergola is ruimte voor een heerlijke zweefschommel. Hoe heerlijk is het om jezelf te nestelen in de schommel en ondertussen even lekker weg te dromen. (Tenzij je zo hard wordt geduwd, dat het spannend wordt om er in te kunnen blijven zitten.) Als je de kinderen wat wilt leren over de natuur, is het ook leuk om in je eigen tuin op zoek te gaan naar insecten en samen met een vergrootglas dit kleine leven te ontdekken. Je zal zien hoe wonderlijk mooi en nuttig het allemaal is, als je er goed naar leert kijken!

Gazon in de stadstuin

Een stukje gazon mag in deze groene, sfeervolle tuin niet ontbreken. Het ziet er ruimtelijk uit en het helpt om regenwater gemakkelijk in de grond te laten wegvloeien. Bovendien zorgt het groene grastapijt zomers voor verkoeling in de tuin. Tegels worden al snel erg warm voor blote voeten. Op de grasmat kan je gemakkelijk even een plaid leggen voor een momentje rust of een spontane picknick in eigen tuin.

Wilt u ook genieten van zo’n sfeervolle tuin? Informeer gerust naar uw mogelijkheden.

Direct contact opnemen