Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënNieuwe achtertuin

Nieuwe achtertuin

De aanleg van een nieuwe achtertuin

In een woonwijk waar strakke en moderne woningen staan, hebben wij een nieuwe achtertuin aangelegd.

Starten met een gezonde basis

Voordat de nieuwe tuin kon worden aangelegd, hebben we de bestaande tuin leeggehaald. Al het oude straatwerk en de beplanting hebben we afgevoerd zodat we vervolgens aan de slag konden gaan met het grondwerk. Een goede en gezonde bodem is van essentieel belang voor jarenlang tuinplezier.

Waar houden we onder andere rekening mee?

Het terras en de sierbestrating moeten een stabiele en stevige ondergrond hebben. Bovendien kijken we met de aanleg goed naar de afwatering. Het is sowieso erg goed om in een nieuwe achtertuin niet alles te bestraten. In Nederland hebben we soms periodes van flinke neerslag. Deze neerslag vind gemakkelijk een weg naar de bodem in de borders of in een stukje gazon. Behalve dat een groene tuin natuurlijk erg mooi is, is het groen in de tuin dus ook direct functioneel voor de waterafvoer!

Ruimte en rust

De nieuwe achtertuin is gebalanceerd en ruimtelijk ingedeeld. Kijk maar eens naar het pad met klinkers dat loopt richting het achterste terras. Dit pad heeft wat verlenging gekregen, waardoor de nieuwe achtertuin nog groter oogt.

Een sfeervolle veranda

In de achtertuin is nabij het terras ook een sfeervolle veranda gemaakt. In een veranda zit je buiten maar toch heerlijk beschut. Het beschutte gevoel en de natuurlijke sfeer worden onderschreven door de twee grote plantenbakken die gemaakt zijn van cortenstaal. Na verloop van tijd worden de plantenbakken nog wat bruiner en levendiger van kleur, waardoor ze alleen maar mooier worden. De twee olijfbomen geven de tuin met de gezellige zitplekjes zelfs een mediterrane sfeer.

De beplanting in de nieuwe tuin

De beplanting in de nieuwe tuin ziet er groen en fris uit. We hebben gewerkt met subtiele hoogteverschillen in het beplantingsplan, waardoor je een mooie vakverdeling krijgt met dieptes erin. Het terras is door de afscherming van de beplanting een gezellige tuinkamer geworden! Bovendien dragen de bomen die geplant zijn tegen de schutting bij aan het gevoel van vrijheid en van een stukje privacy.

Wilt u genieten van een nieuwe achtertuin? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen voor een vrijblijvend tuinadvies.

Direct contact opnemen