Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënLabyrint

Labyrint

De aanleg van een labyrint

In de wijk Kortenhoef hebben we een prachtig labyrint aangelegd. De wijk Kortenhoef ligt in het centrum van Den Haag.

Geïnspireerd door het wereldberoemde labyrint van Chartres

Er zijn verschillende soorten labyrinten. Elk labyrint heeft een eigen verhaal en een eigen geschiedenis. Het labyrint dat wij hebben gemaakt is in lijn met het wereldberoemde Chartres labyrint. Dit labyrint is te bezichtigen in de kathedraal van Chartres. Op de vloer van de kerk kan het pad van het labyrint worden gevolgd naar het midden. In het midden is het rustpunt gecreëerd. Daar vandaan konden de pelgrims vroeger een blik omhoog werpen richting de gebrandschilderde ramen. Nog steeds wordt dit labyrint veel bezocht om een goed moment van bezinning te ervaren!

Kenmerken van het labyrint

Aan de buitenzijde van het labyrint zijn lunetten gemaakt. De aantallen en afstanden hiervoor zijn heel precies uitgerekend. Hetzelfde geldt voor de vier kwadranten en de bochten. Het mooie van een labyrint is dat het altijd leidt naar de kern. Als je de paden en bochten blijft volgen, kom je vanzelf in het midden. Dit in tegenstelling tot een doolhof waar je doorheen blijft dwalen.

Therapeutische waarde

Waar vroeger de pelgrims in het labyrint van Chartres momenten van bezinning beleefden, geldt dat nog steeds voor veel mensen. Diverse therapeuten weten met hun cliënten de weg te vinden naar een labyrint om daar goede gesprekken te voeren. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat jong en oud zal genieten van dit geweldig mooie labyrint!

Veel aandacht voor de bijzondere kenmerken van het labyrint

Omdat een labyrint uit zoveel bijzondere kenmerken bestaat, gaat er veel denk- en rekenwerk aan vooraf. Op de plek van locatie wordt alles goed voorbereid voor de aanleg. Het is een compleet andere werkwijze dan de aanleg van sierbestrating. Daarom vraagt de aanleg hiervan echt om expertise. We zien dat terug aan het geweldige eindresultaat van dit nieuw aangelegde labyrint, waar wij heel trots op zijn.

Heeft u belangstelling voor de aanleg van een labyrint? Op basis van onze jarenlange ervaring kunnen wij u uitgebreid informeren.

Direct contact opnemen