Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënLabyrint Eindhoven

Labyrint Eindhoven

Labyrint Eindhoven

In het Philps de Jongh wandelpark in Eindhoven hebben we een prachtige ontmoetingsplek gecreëerd in de vorm van een labyrint. De drijfveer achter dit project was Aïda Spaninks. Zij heeft veel betekend voor de Eindhovenaren.

Geïnspireerd door het wereldberoemde labyrint van Chartres

Er zijn verschillende soorten labyrinten. Elk labyrint heeft een eigen verhaal en een eigen geschiedenis. Het labyrint dat wij hebben gemaakt, is in lijn met het wereldberoemde Chartres labyrint. Dit labyrint is te bezichtigen in de kathedraal van Chartres. Door het pad op de vloer te volgen, kom je in het midden terecht. Daar vandaan is het uitzicht naar boven richting de gebrandschilderde ramen fascinerend mooi. Er zijn veel liefhebbers van labyrinten. Op deze ontmoetingsplekken is tijd voor rust en bezinning.

De uiterlijke kenmerken van het labyrint

Aan de buitenzijde van het labyrint zijn lunetten gemaakt. De aantallen en afstanden hiervoor zijn heel nauwkeurig uitgerekend. Hetzelfde geldt voor de vier kwadranten en de bochten. Het mooie van een labyrint is dat het altijd leidt naar de kern. Je gaat niet, zoals in een doolhof ronddwalen, maar als je de paden en bochten volgt, kom je vanzelf in het hart van het labyrint terecht. 

Een bijzondere ontmoetingsplek die verrijkt wordt met moderne technologie

Aan dit nieuwe labyrint in Eindhoven wordt een diepere beleving toegevoegd in de vorm van een digitaal, gratis beschikbare audio-route. Daarbij moet je denken aan muzikale interpretaties en meditatieve, kunstzinnige vertellingen. Deze bijzondere ontmoetingsplek is beslist een aanwinst voor het wandelpark en voor de stad Eindhoven!

Een labyrint maken

Omdat een labyrint uit zoveel bijzondere kenmerken bestaat, gaat er veel denk- en rekenwerk aan vooraf. Ook op de locatie wordt alles goed voorbereid voordat het labyrint wordt gemaakt. Onze hoveniers ervaren deze projecten elke keer weer als bijzonder en voeren deze werkzaamheden met veel plezier uit. In Eindhoven werden zij regelmatig aangesproken tijdens de aanleg van het labyrint. Daarbij was het een cadeautje om kennis te maken met een meneer die in de omgeving van het wandelpark woont en hobbymatig foto’s maakt. De foto’s die we op deze websitepagina hebben gepresenteerd, hebben we ontvangen van deze Eindhovenaar. Hoe leuk is het om vanaf de lucht te kijken naar onze medewerkers die druk bezig zijn met dit mooie project.

Wilt u ook zo’n mooie ontmoetingsplek in de vorm van een labyrint in uw woonplaats? Laat u adviseren door de experts van Hoveniersbedrijf De Vuursche. Want met onze jarenlange ervaring durven wij volmondig te zeggen dat wij de experts in Nederland zijn voor het maken van labyrinten.

Direct contact opnemen