Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinideeënDuurzame tuin

Duurzame tuin

Duurzame tuin

Geen gewone regenton, maar een ondergrondse watertank is geplaatst in een nieuwe, duurzame tuin die we in Utrecht hebben gerealiseerd. Prachtig hoe het opgevangen regenwater weer wordt hergebruikt om de beplanting bij droogte te voorzien van het benodigde water door middel van een beregeningsysteem.

Grondwerk en het plaatsen van de watertank

Voordat deze duurzame tuin kon worden ingericht, is eerst de oude tuin leeggehaald en het benodigde grondwerk verricht om een goede bodem te creëren voor de borders en terrassen. Op onderstaande foto’s is te zien hoe de ondergrondse watertank wordt geplaatst. Als je het eindresultaat van de deze duurzame tuin bekijkt, zou je haast vergeten dat er zo’n grote wateropvang aanwezig is. Het deksel verraadt de verborgen waterbuffer.

Een tuin met oog voor verbinding

Wij blijven benadrukken hoe mooi het is als de verhoudingen van een tuinontwerp kloppen, waardoor er fraaie verbindingslijnen ontstaan. Ook in deze duurzame tuin is dat ontzettend goed gelukt. In de nieuwe tuin liggen gebakken walen. Dit straatwerk is enorm sterk en mooi kleurvast. Als we de diepte van de tuin inkijken, zien we dat deze gebakken walen in de breedte zijn gelegd. Maar bij de uitbouw zijn de waaltjes juist in de lengte gelegd. Daardoor wordt deze uitbouw direct mooi betrokken bij de tuin. Naast de gebakken waaltjes zijn in deze duurzame tuin grote grijze terrastegels toegepast. Met staptegels in het gazon is wederom een fraaie verbindingslijn gecreëerd tussen het voorste en achterste terras.

De hoogte in!

Met het ontwerpen van tuinen kijken we niet alleen naar de lengte en de breedte, maar we gaan ook de hoogte in! Zo is deze nieuwe tuin verrijkt met drie eikenhouten staanders die de tuin als het ware een level omhoogtilt. De tuin ademt rust en ruimte uit. Naast de houten staanders zijn er vijf stuks leibomen geplaatst. Twee aan de achterzijde en drie aan de zijkant van de tuin. Deze bomen zorgen ervoor dat je heerlijk groen wegkijkt in de tuin. Daarbij zorgt groen bij hete zomers voor verkoeling en schaduw in de tuin. Voor de glazen pui is bewust een meerstammige heester geplaatst. Directe zon op de glazen pui wordt hiermee voorkomen, waardoor de temperatuur binnen aangenamer blijft.

Het eindresultaat van deze duurzame tuin is schitterend geworden. En dan te bedenken dat de bewoners nog meer mooie plannen hebben om het tuinplezier te vergroten. Want op het achterste terras wordt binnenkort een jacuzzi geplaatst. Wat heerlijk om in het warme water te genieten van het buitenleven in deze nieuwe tuin.

Ook belangstelling voor zo’n mooie duurzame tuin? Laat u gerust informeren over uw mogelijkheden.

Direct contact opnemen