Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadviesVoorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers

Tuinadvies voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers horen in elke tuin. Heb je ze nog niet geplant? Doe het dan snel. Je hebt nog de tijd tot het gaat vriezen en de grond weer hard wordt.

Dus snel naar de winkel voor bollen. Tulpen, hyacinten, narcissen, krokussen, blauwe druifjes en sneeuwklokjes zijn de meest bekende soorten die je nu nog in de grond kunt stoppen. Maar denk ook eens aan de winterakoniet of de keizerskroon die tot één meter hoog wordt! Ook lekker kleurrijk en net even anders.

Het planten van de voorjaarsbloeiers

Voorjaarsbloeiers kun je al planten vanaf september. Kies een plek die volledig of gedeeltelijk in de zon ligt. Maak eerst de grond goed los zodat die luchtig wordt. Voeg eventueel potgrond toe en maak daarna een gat in de grond. Dat kan met een speciale bollenplanter of een plantenschop. Houd als vuistregel aan dat het plantgat twee tot drie keer zo diep moet zijn als de dikte van de bol. In de meeste gevallen zal de bloem sowieso de weg naar boven wel vinden. Regent het niet binnen een paar dagen na het planten? Geef dan de grond een sproeibeurt.

Hoe krijg je met voorjaarsbloeiers een mooie tuin?

Tot zover de basics. De vraag is natuurlijk vooral hoe je met die bollen een mooie tuin, border of terras krijgt. Daar zijn een paar handigheidjes voor. Zo ziet het er beter uit als je bloembollen in clusters plant. Ze mogen best iets dichter bij elkaar staan dan op de verpakking staat. Plant groepjes bollen ook altijd in een oneven aantal. Dat geeft een natuurlijker effect. Zeker als je de bollen in potten plant. Zorg verder voor kleurencombinaties die bij elkaar passen en zet bloemen die laag bloeien niet achter bloemen die hoog bloeien.

Kinderen spelenderwijs vertrouwd maken met de tuin

En verder een gratis tip voor wie kinderen heeft. Laat de kinderen lekker meehelpen op een eigen plekje in de tuin. Juist met voorjaarsbollen kan er zo weinig mis gaan. Zelfs als je een bol ondersteboven in de grond stopt, vindt de bloem meestal nog zijn weg naar boven. Door ze te betrekken bij het planten van de bollen raken ze spelenderwijs heel vertrouwd met bloemen en planten en is de kans groter dat ze later ook zelf in de tuin aan de slag gaan!

Wilt u in het voorjaar genieten van een tuin vol voorjaarsbloeiers?

Direct contact opnemen