Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadviesRhododendron

Rhododendron

Rhododendron

De kleurrijke Rhododendron bloeit vroeg

De Rhododendron is een groenblijvende tuinplant die prachtig bloeit in het voorjaar. U kunt kiezen uit veel verschillende kleuren.

Waar houdt de Rhododendron van?

De Rhododendron staat graag in een iets zure grond die humusrijk is. Daarnaast moet de grond voldoende vocht vasthouden. Zandgronden houden weliswaar minder goed vocht vast maar zijn vanwege het hoge zuurgehalte wel geschikt voor de Rhododendron. Veengronden zijn ook geschikt. In de kleigronden (te hoog Ph gehalte en te vochtig) voelt de Rhododendron zich minder thuis. De planten doen het goed op half schaduwrijke plekken. Maar ook een plaatsje in de zon is mogelijk zolang de grond maar vochtig genoeg blijft. Een laagje tuinturf zorgt ervoor dat de grond het vocht beter en langer vasthoudt. Als u ziet dat de bladeren wat geel worden, is de grond niet zuur genoeg of krijgt de Rhododendron te weinig voedingsstoffen.

Het snoeien van de Rhododendron

De Rhododendron kan flink hoog worden. De meeste soorten worden wel 200 centimeter hoog. Als de plant te groot wordt, kan deze na de bloei worden gesnoeid. De plant kan net zover worden teruggesnoeid als gewenst. Het is een zeer gemakkelijke plant. De dikke twijgen kunnen met een scherpe snoeischaar of takkenschaar worden gesnoeid. Gebruik wel altijd schoon gereedschap. Na het snoeien oogt de plant wat sober maar u zult zien dat de plant in het voorjaar weer opnieuw gaat uitlopen en daarna prachtig zal bloeien.

Het planten van de Rhododendron

De Rhododendron kan bijna het hele jaar worden geplant. Tijdens periodes van vorst in de winter en bij een hittegolf in de zomer kunnen we het planten beter uitstellen naar een later tijdstip. Zorg er in elk geval voor dat de plant steeds voldoende water krijgt. De Rhododendron is een prachtige plant waar je elk jaar opnieuw van geniet!

Wilt u kleurrijke planten in de tuin? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Direct contact opnemen