Direct contact? Bel: 033 246 43 87

HomeTuinadviesBomenbezitter

Bomenbezitter

Bomenbezitter

Dit moet u weten als bomenbezitter!

De eerste herfststorm hebben we al weer even achter de rug. In het verleden hebben we na zo’n storm de meest uiteenlopende schades gezien. Van auto’s die total loss zijn tot appartementen die ontruimd moesten worden omdat er een grote boom tegen de gevel was gewaaid. Wie is er dan eigenlijk aansprakelijk en wat moet u weten als bomenbezitter?

Wat is belangrijk voor de verzekering?

Vaak wordt de verzekering ingelicht en wordt er verwacht dat de opgelopen schade aan auto’s en/of gebouwen vergoed gaat worden. De verzekering zal dan vragen naar gegevens over de boom die de schade heeft veroorzaakt. Je moet dan als bomenbezitter aan kunnen tonen dat je voldaan hebt aan de zorgplicht. Dit houdt in dat er VTA (Visual Tree Assessment) gegevens overhandigd dienen te worden. Dit zijn gegevens van een visuele inspectie van de boom, uitgevoerd door een erkend bedrijf. In deze gegevens staan onder andere vermeld wat de boom mankeert.

Voldoe als bomenbezitter aan uw zorgplicht

Zijn er geen bijzonderheden vermeld in de VTA van de boom die schade heeft veroorzaakt? De verzekering zal dan hoogstwaarschijnlijk zonder problemen uitkeren. Zijn er geen gegevens van deze boom beschikbaar, dan heeft u als bomenbezitter een groot probleem! Verzekeraars kunnen uitkering weigeren en u bent verantwoordelijk voor de opgelopen schade (bij uzelf maar ook bij derden). Het is dus zaak om het één en ander goed te regelen zodat u met een gerust hart kunt genieten van een welverdiende nachtrust.

Zorg ervoor dat uw bomen een VTA-beoordeling krijgen

Wat moet u als bomenbezitter geregeld hebben? Zorg dat uw boom of bomen een VTA-beoordeling krijg(en) en herhaal dat eens in de drie jaar. Zorgt verder dat de adviezen uit deze VTA opgevolgd worden!

Bent u bomenbezitter? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Direct contact opnemen