>>Beregening

Beregening

15-06-2016

Beregening

Waterbalans in de tuin!

 

Planten hebben zonlicht en water nodig om te groeien. In de komende maanden heeft de tuin meer dorst dan anders. Elke plant vraag om een verschillende beregening. Hoe pak je dat aan?

 

De juiste hoeveelheid water door middel van beregening

 

Eigenlijk is er een professional nodig om elke plantgroep van de juiste hoeveelheid water te voorzien. Bij de aanleg van een nieuwe tuin bijvoorbeeld krijgt de beregening onze volle aandacht. Want om plantenziektes te voorkomen, is de juiste dosering van water nou eenmaal van essentieel belang. Er zijn verschillende beregeningssystemen. Het goed aanleggen en instellen van zo’n systeem vraagt om veel plantenkennis.

 

Drainage als planten en bomen langdurig in grote hoeveelheden water staan

 

Ook drainage (ondergrondse afvoer van water) is een punt van aandacht. Bij nieuwbouwwoningen zien we vaak aangelegde tuinen waarin planten en bomen niet goed groeien en bloeien. Vaak heeft dat te maken met een ongezonde bodem: opgereden grond met plaggen gras stagneren een goede waterafvoer. Daardoor staan planten en bomen langdurig in grote hoeveelheden water waardoor de groei wordt geblokkeerd en de planten vaak ziek zijn.

 

Herkenbare tuinproblemen? Vraag eens of er een professional met planten- en bomenkennis naar kijkt. Die beoordeelt met verstand van zaken de ernst van de situatie. Het omspitten van de grond kan al goede resultaten geven. Eén ding is zeker: een gezonde bodem leidt tot prachtige groene bomen en planten.

 

Wenst u een vakkundig tuinadvies?

Maak hier een afspraak

Nu op Facebook