De ondergrondse afvoer van water door de aanleg van drainage
Bij nieuwbouwwoningen zien we heel regelmatig aangelegde tuinen waarin planten en bomen niet goed groeien en bloeien.
Een gezonde bodem
In nieuwbouwwijken zien we vaak dat de tuin is aangelegd op een ongezonde bodem. Want opgereden grond met plaggen gras stagneren een goede waterafvoer. Dat is erg storend. Daardoor staan planten en bomen langdurig in grote hoeveelheden water waardoor de groei wordt geblokkeerd. De planten zijn vaak ziek en zien er al gauw niet mooi meer uit. Een gezonde bodem met goed bodemleven vormt de basis voor gezonde bomen, heesters en planten.
Het beoordelen van de grond
Bij tuinproblemen beoordelen we de ernst van de situatie. Het omspitten van de grond kan al heel goede resultaten geven. Maar ook het bodemleven werkt hierin mee ten goede. Het aanbrengen van bijvoorbeeld wormengrond zal de conditie van de grond verbeteren. Maar bij ernstige wateroverlastproblemen gaan we over tot de aanleg van drainage.
De aanleg van horizontale en verticale drainage
De drainage kan zowel horizontaal als verticaal worden aangelegd. We beoordelen de situatie en bieden u een passende oplossing aan. Bij horizontale drainage wordt de waterafvoer in de grond over de breedte aangelegd. Bij verticale drainage worden er gaten geboord die de grondwaterafvoer verder bevorderen. U zult zien dat een gezonde bodem leidt tot prachtige groene bomen en planten! En natuurlijk ook tot het voorkomen van wateroverlast.
Heeft u wateroverlast in de tuin? Groeien uw planten en bomen onvoldoende? Neem dan vrijblijvend contact op voor een drainage advies van Hoveniersbedrijf De Vuursche.